Dual brengt autoradio’s met iPhone-integratie uit

Fabrikant Dual introduceert een single- en dual-DIN autoradio met touchscreen. Het bijzondere van deze prijzige systemen is dat je de audio- en videocollectie op je iPhone via de autoradio kunt bedienen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Dual car stereoVoor sommige mensen kan een autoradio niet duur genoeg zijn. Klinkt $1.200 als een schappelijke prijs? Dan heeft fabrikant Dual twee systemen die binnen je budget liggen en beide voorzien zijn van iPhone-connectivity. Het gaat daarbij niet zomaar om het afspelen van muziek van je iPhone of iPhone: deze nieuwe audiosystemen nemen ook de bediening over. Aan de voorkant van de autoradio’s zit een USB-poort waarmee je de iPhone moet verbinden. Daarna kun je via het touchscreen of de knoppen van de autoradio door je muziekcollectie bladeren.

Op CES 2008 was al een demonstratie te zien van deze systemen, die vanaf maart verkrijgbaar zijn. De single-DIN XDVDN8190 (240 watt) en de double-DIN XDVDN8290 (300 watt) kosten beide $1.199,99 -bij zo’n prijs mag je gerust afronden op $1.200. Volgens het persbericht van Dual is die prijs niet al te hoog: ze beweren dat ze de dure entertainment- en informatiesystemen die af fabriek worden meegeleverd evenaren, maar voor een fractie van de prijs. Beide producten hebben een groot LCD-scherm van respectievelijk 7 en 6,5 inch diameter, een touch-commandocentrum voor navigatie, muziek en video. Ook zit er Bluetooth in om verbinding met je mobiele telefoon te maken. Maar het gaat ons natuurlijk vooral om de iPhone-interface, die metadata zoals tracknaam, album en artiest toont op het scherm. Een ingebouwde microfoon zorgt ervoor dat je het Dual-systeem ook als handsfree carkit kunt gebruiken. Het scherm toont ook informatie bij een binnenkomend gesprek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:45
Categorieën Apps, iDevices
Onderwerpen audio, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.