Mobiel schatzoeken met iPling tijdens MacWorld Expo

De mobiele sociale dienst iPling organiseert een Treasure Hunt tijdens Macworld Expo. Door het uitwisselen van anonieme SMS-berichten met andere iPhone-bezitters kun je mooie prijzen winnen.

treasure huntBezoekers van Macworld Expo die een iPhone meebrengen, kunnen in San Francisco gaan ‘plingen’. Dat houdt in dat je met iPling kunt schatzoeken, waarbij je in drie dagen tijd verschillende prijzen kunt winnen. De iPod touch en shuffle zitten onder andere in het prijzenpakket, net als kadobonnen voor bekende online winkels zoals iTunes, Amazon.com, StubHub, Fandango en de Apple Store. Om details te ontvangen over de starttijd en de prijzen, moet je op de iPhone naar iPling.com gaan en het woord TREASURE intikken als algemene tag op je iPling-instellingenpagina.

Daarna is het een kwestie van mysterieuze plingers vinden, die de prijzen weggeven. Je moet profielen activeren, anonieme sms-berichten (die ‘plings’ heten) uitwisselen en tags invoeren die met de prijzen te maken kunnen hebben. De deelnemer die de juiste tag raadt wint een prijs, die verbonden is met de kleur van de icoon: zo zou de tag ‘green day’ overeen kunnen komen met een iTunes Gift Card. Klinkt wat ingewikkeld, maar er is genoeg te vinden dus het loont de moeite om je even in de spelregels te verdiepen. Vanaf 12 uur ‘s middags op 15 januari start het spektakel. Meer info over de iPling Treasure Hunt is ook te vinden op de speciale pagina, die ervoor is ingericht. iPling is een realtime, lokatiegebaseerde, mobiele dienst die precies een jaar geleden werd opgericht door ondernemers die eerder bij bedrijven als Andersen, Apple, Oracle en Yahoo hebben gewerkt. Is dat een garantie voor succes? Wie in San Francisco is en tijd over heeft (moeilijk voorstelbaar), kan het zelf meemaken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2008, 14:00
Categorie Achtergrond
Onderwerp zoeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.