Dropbox sloeg overname van Apple af

Apple toonde in 2009 interesse in de de cloudservice Dropbox. Er zou zelfs een overnamebod van in totaal negen cijfers op tafel hebben gelegen. Toch sloegen de oprichters het bod af.

dropbox logoDropbox heeft in een interview met Forbes bevestigd dat Apple probeerde het bedrijf over te nemen. Apple had rond 2009 interesse in de cloudservice, waarschijnlijk om het team achter iCloud mee te versterken. Er zou zelfs een negencijferig aanbod op tafel hebben gelegen. Dropbox sloeg Apple uiteindelijk af, omdat ze liever een eigen, onafhankelijk bedrijf wilden opbouwen.

Dropbox-oprichter Drew Houston beschrijft het gesprek tot in detail tegenover Forbes. Hij herinnert zich nog dat hij druk bezig was om een presentatie voor te bereiden, die Steve Jobs uiteindelijk afsloeg omdat hij al wist hoe Dropbox in elkaar stak. Jobs liet al snel doorschemeren het bedrijf graag te willen overnemen. Iets dat Dropbox afsloeg. Forbes beschrijft het daarop volgende moment:

Jobs glimlachte terwijl hij vertelde dat hij achter hun markt aanging. “Hij zei dat we een functie waren, niet een product”, aldus Houston. Jobs spendeerde het daarop volgende half uur aan het bespreken van zijn terugkeer bij Apple over een kop thee en waarom je nooit investeerders moet vertrouwen. Ondertussen belaagde het duo – Houston en mede-oprichter Ferdowsi – hem met vragen.

Later zou Apple iCloud introduceren, een cloudservice die op sommige vlakken de concurrentie aangaat met Dropbox.

In onderstaande video wordt gesproken over de potentiële overname, voor het volledige verhaal kun je terecht bij Forbes’ Dropbox-profiel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2011, 18:47
Categorie Apple
Onderwerp dropbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.