redsn0w 0.9.9b6 voor iOS 5: bugfix en Windows-versie (jailbreak)

Het iPhone Dev Team heeft een nieuwe beta van de jailbreaktool redsn0w voor iOS 5 uitgebracht. Versie 0.9.9b6 is ook beschikbaar voor Windows-gebruikers en bevat daarnaast twee bugfixes voor jailbreakers van iOS 5.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

redsn0w 0.9.9b6 jailbreak van iOS 5Het iPhone Dev Team heeft een nieuwe beta van de jailbreaktool redsn0w voor iOS 5 uitgebracht. Versie 0.9.9b6 is ook beschikbaar voor Windows-gebruikers en bevat daarnaast twee bugfixes voor jailbreakers van iOS 5. De jailbreak is (nog steeds) op de meeste devices tethered.

Op dit moment is iOS 5 alleen untethered te jailbreaken voor gebruikers met een iPhone 3GS met de oude bootrom. Op de iPhone 3GS met de nieuwe bootrom, de iPhone 4, de 3e en 4e generatie iPod touch en de iPad is de jailbreak tethered. Een tethered jailbreak is niet voor iedereen weggelegd: dit houdt in dat je telkens als je jouw iDevice opnieuw wilt (of moet) opstarten je deze met de computer zal moeten verbinden. Je kunt redsn0w 0.9.9 sinds beta 5 gebruiken om met behoud van je baseband (modemfirmware) te updaten naar iOS 5, zodat je jouw iPhone zo mogelijk ook op iOS 5 kunt unlocken.

De laatste versie van redsn0w bevat een bugfix voor de iPhone 3GS die een netwerk crash voorkomt als gebruik wordt gemaakt van locatiediensten in iOS 5. Het is voor gebruikers van de iPhone 3GS ook niet meer nodig om Location Services uit te schakelen tijdens de installatie van iOS 5. Daarnaast bevat redsn0w 0.9.9b6 een cosmetische bugfix voor het aftellen bij de voorbereiding van de DFU-modus. Als je al een jailbreak uit hebt gevoerd met een eerdere versie van redsn0w, dan kun je redsn0w 0.9.9b6 gebruiken zonder eerst te hoeven herstellen. In dat geval kies je opnieuw voor Jailbreak, maar moet je Cydia vervolgens deselecteren. Gebruikers met een iPhone 3GS met de oude bootrom moeten daarbij eerst handmatig het IPSW-bestand selecteren, aangezien de firmwareversie niet automatisch herkend kan worden op de iPhone 3GS met de oude bootrom als deze al gejailbreakt is.

redsn0w 0.9.9b6 is voor Mac OS X en Windows te downloaden op de blog van het iPhone Dev Team
Voor hulp tijdens het jailbreaken kun je terecht op het forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2011, 21:09
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 5, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.