Dragon TV: Nuance sneller dan Apple met spraakbediening voor televisie #CES2012

Nuance heeft Dragon TV aangekondigd, een oplossing om met natuurlijke taal je televisie te bedienen. Van Apple wordt regelmatig gesuggereerd dat er gewerkt wordt aan een HDTV met Siri-achtige spraakbediening. Apple zou Dragon TV in haar eigen televisie kunnen toepassen.

nuance tvNuance, de leverancier van de spraakherkenningstechnologie in Apple’s Siri, heeft laten weten dat ze een spraakgestuurd tv-platform hebben ontwikkeld. Het bijzondere is dat je Dragon TV met je stem in natuurlijke taal kunt bedienen. Nuance loopt daarmee vooruit op Apple, waarvan ook regelmatig wordt gesuggereerd dat ze werken aan een tv met spraakbediening. Met Dragon TV kunnen gebruikers content zoeken door het zendernummer, de naam van de zender, de tv-show of film uit te spreken. Net als bij Siri ben je helemaal vrij in het woordgebruik, bijvoorbeeld “zoek comedy’s met Austin Powers”, “wanneer komt Ellen?” of “ga naar RTL4”. Wat de ondersteuning voor platforms betreft wordt vrijwel alles ondersteund, ook Linux, Android en iOS.

Dragon TV kan in tv’s, settopboxes en andere tv-gerelateerde apparatuur worden verwerkt. Concrete producten zijn er nog niet, want die zullen derde partijen moeten ontwikkelen, zoals OEM televisiemakers. Eén van de mogelijkheden is dat Apple de Dragon TV-technologie in een Apple HDTV gaat gebruiken.

Naast het zoeken naar tv-programma’s en zenders zitten er ook sociale functies en messagingfuncties in, zoals e-mailen, Twitter, Skype en Facebook. Ook die zijn met de stem te bedienen. Net als bij Siri kun je zeggen: “Stuur een bericht naar Julie”, gevolgd door de gewenste tekst. Muziek afspelen is mogelijk met een opdracht als “Speel David Guetta”. De oplossing van Nuance sluit ook mooi aan op de eisen die overheden en andere autoriteiten stellen om de toegankelijkheid voor gehandicapten te waarborgen. Je hoeft niet in staat te zijn om een afstandsbediening te hanteren om je tv te bedienen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2012, 20:26
Categorie iDevices
Onderwerpen ces2012, nuance, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.