Draadloze iPhone-oplader Powermat krijgt app: zoek oplaadpunten bij jou in de buurt #CES2012

Batterijmaker Powermat zal deze lente samen met een nieuwe reeks draadloze iPhone-opladers ook een app lanceren. Met deze app kun je om je heen zoeken naar oplaadpunten voor jouw iPhone.

Powermat iPhoneDe Amerikaanse batterijmaker Powermat liet dit jaar op de Amerikaanse tech-beurs CES zijn nieuwe reeks draadloze iPhone-opladers zien. Deze zijn ook te gebruiken in combinatie met een nieuwe iPhone-app, die het makkelijker moet maken om een oplaadpunt voor je iPhone te vinden. Door met behulp van augmented reality om je heen te kijken zie je waar er een oplaadpunt van Powermat te vinden is.

De nieuwe iPhone-case van Powermat werkt net als voorgaande modellen: in de case bevindt zich een aansluiting voor een batterij-oplader, waar je iPhone zich draadloos mee verbindt zodra hij op een oplaadstation wordt gelegd.

Het idee achter de Powermat-app is veelbelovend: sta je middenin een stad met een iPhone waarvan de batterij bijna leeg is, dan krijg je een pushbericht om je er aan te herinneren een oplaadpunt op te zoeken. Dan hoef je alleen maar de app op te starten om te zien of er bijvoorbeeld een horeca-gelegenheid in de buurt is met een draadloos oplaadstation. Het is nog de vraag of Nederlandse locaties de oplader gaan gebruiken. Powermat werkt wel samen met Duracell, een bedrijf dat ook in Nederland actief is.

Powermat zegt ook samen te werken met de sportstadion Madison Square Garden. Leg je jouw iPhone daar in één van de draadloze oplaadpunten, dan vraagt de Powermat-app je of je daar wil inchecken via Facebook Places.

De Powermat iPhone-case en het bijbehorende oplaadstation zullen ergens in de lente van 2012 in de winkel verschijnen. Een prijs is nog niet bekend gemaakt.

Bron: iMore

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2012, 15:14
Categorie Accessoires
Onderwerpen augmented reality, ces2012, opladen, powermat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.