Downwell-icon

Downwell: bodemloze put aan uitdagende platformlevels

Downwell is een ode aan de (verdomd lastige) games van vroeger. Daal af in een levensgevaarlijke put en probeer de hoogste score te halen. Wij vermaken ons de komende tijd wel met deze game.

Downwell-icon
Voor de meeste avonturengames die je op je iPhone speelt, dien je het toestel een kwartslag te draaien zodat je hem in landschapsmodus bekijkt. De nieuwe game Downwell draait echter volledig om het afdalen in een schijnbaar eindeloze put en daar is het langwerpige scherm van je iPhone natuurlijk bij uitstek voor geschikt.

Downwell lijkt op het eerste gezicht een lang verloren Game Boy-game te zijn en daar zit ook meteen de charme van dit spel. Door verschillende filters te selecteren verandert het scherm van je iPhone nog meer in dat van Nintendo’s spelcomputer. De soundtrack en geluidseffecten sluiten daar naadloos op aan.

Afdalen met je Gun Boots

Die retro-stijl vinden we daarnaast ook terug in de manier waarop je Downwell speelt. Je bestuurt een klein wit figuurtje door op twee pijlen te tikken, terwijl je met een andere knop kogels afvuurt uit je Gun Boots. Deze schoenen komen goed van pas, omdat het afvuren van projectielen er ook voor zorgt dat je afremt tijdens het vallen.

Downwell Downwell

Zo zul je een goede balans moeten vinden tussen het neerknallen van tegenstanders en het bewaren van wat munitie om een veilige afdaling te kunnen maken. Iedere keer als je voeten de grond raken wordt de voorraad kogels bijgevuld, en terwijl je jouw weg naar de bodem van de put vervolgt kom je de geregeld nieuwe wapens tegen.

Een flinke uitdaging
In Downwell draait het allemaal om het behalen van de hoogste score. Iedere keer als het figuurtje het loodje legt, begin je dan ook onherroepelijk weer aan het begin van de game, zonder al je upgrades en nieuwe wapens. Het enige wat je bewaart zijn de grafische stijlen en speltypen die je ontgrendelt.

Downwell is typisch zo’n game die je even tien minuten wilt spelen en waar je vervolgens de hele avond mee bezig bent (zo blijkt uit ervaring). Zeker als je wat vrienden hebt die je uitdagen om zo ver mogelijk te komen en als je nog wel eens met weemoed terugdenkt aan de hoogtijdagen van de eerste Game Boy, dan mag Downwell absoluut niet op je iPhone ontbreken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2015, 14:00
Categorie Apps
Onderwerp games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.