Dixons opruiming

Meerdere vestigingen van Dixons en MyCom gesloten

Niet alle winkels van de BAS Group blijven geopend. Meerdere Dixons- en MyCom-vestigingen in Nederlandse steden zijn gesloten en worden leeggehaald, zo ontdekte iCulture.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Dixons opruiming
“De winkels blijven gewoon open”, beloofde de BAS Group na het uitspreken van het faillissement, eerder deze week. Toch geldt dat niet voor alle filialen van de winkelketens Dixons, MyCom en iCentre, zo ontdekte iCulture. In het Dixons-filiaal aan de Kalverstraat in Amsterdam staan de kratten klaar om de winkelvoorraad op te ruimen. Ook in de Hoogstraat in Rotterdam is het Dixons-filiaal gesloten en bij Dixons in Hoog Catharijne (Utrecht) zijn medewerkers druk doende om alles in te pakken en af te bouwen.

Update: inmiddels is bekend dan 55 van de 88 Dixons-vestigingen zijn gesloten. Ook moesten 19 van de 41 MyCom-vestigingen hun deuren sluiten. Bij iCentre lijken geen filialen gesloten te worden. Zie de uitgebreidere updates onderaan dit artikel.

Update 12 oktober: De BAS Group wordt overgenomen door Relevant Holdings. Ongeveer de helft van het personeel behoudt zijn of haar baan. Over het garantiebeleid heerst echter nog wat onduidelijkheid. Een woordvoerster laat aan ons weten dat klanten van Dixons, iCentre en Mycom zelf naar een winkel zullen moeten komen om een passende oplossing te vinden.

Op het Tweakers-forum is te lezen:

Niet allemaal, maar wel veel Dixons-filialen zijn sinds 11.00 uur gesloten op last van de curator, aldus Dixons hoofdkantoor per telefoon.

Donderdagmiddag werd ook in Amsterdam begonnen met het opruimen van alle producten, zagen we bij een bezoek aan het filiaal. “Helaas is deze winkel wegens omstandigheden gesloten”, is te lezen op een briefje dat op stapels lege kratten is aangebracht. De kratten moeten verhinderen dat klanten de winkel in lopen, waar medewerkers aan de slag gaan om de uitgestalde producten in te pakken.

Dixons leeggehaald

Dixons-vestigingen in V&D

Bij de Dixons-filialen die gesloten zijn, gaat het deels om shop-in-shops in V&D, een concern waar het ook al niet zo florissant mee gaat. Begin september werd bekend dat 400 medewerkers van V&D hun baan verliezen. Hopelijk geldt dat niet voor Dixons en zusterketens MyCom en iCentre, waar curator Jan Padberg verwacht op korte termijn informatie te hebben over een doorstart.

Dixons filiaal

Bij het faillissement van iCentre in 2013 waren het ook de shop-in-shops (in dat geval bij de Bijenkorf) die als eerste werden gesloten en ontruimd. Op zich het daarom niet vreemd dat juist de shop-in-shop-vestigingen in V&D als eerste moeten sluiten.

‘Er is al een doorstart’

Volgens Dixons-medewerkster Janita is er al sprake van een doorstart en heeft Dixons inmiddels een nieuwe eigenaar. Er is op het moment van schrijven nog geen officieel bericht door Dixons zelf naar buiten gebracht.

Nu maar hopen dat niet iedereen naar Zwijndrecht komt voor een gratis kopje koffie…

We zijn natuurlijk erg benieuwd of er mensen zijn, die meer weten over de doorstart, of die meer vestigingen van Dixons, iCentre of MyCom hebben gezien, die inmiddels gesloten zijn. Uiteraard hopen we op goed nieuws voor de 1.200 medewerkers.

Update 16:00 uur: Ook MyCom in Lelystad is dicht, meldt iCulture-lezer Eric:

Update 16:15 uur: veel winkelvestigingen zijn weggehaald van de websites van Dixons en MyCom, onder andere Dixons Roosendaal en Breda en MyCom Lelystad.

Update: 19 van de 41 MyCom-winkels zijn gesloten

MyCom heeft de lijst met winkels op de website al bijgewerkt. Daaruit kunnen we afleiden dat 19 van de 41 winkels nu zijn gesloten. Hier zie je de complete lijst met vestigingen die in september 2015 nog bestonden (klik voor een grotere versie).

MyCom winkels september 2015

Deze lijst met winkels is nu uitgedund tot 22:

MyCom winkels oktober 2015

Update: 55 van de 88 Dixons-winkels zijn gesloten

Bij Dixons is meer dan de helft van de winkels gesloten. Hieronder vind je de winkellijst van gisteren, met 55 vestigingen (klik voor een grotere versie):

Dixons winkels oud

Daarvan zijn nu nog slechts 33 over:

Dixons winkels nieuw

Update: geen sluiting bij iCentre

Het lijkt erop dat er bij iCentre geen filialen worden gesloten. De 24 vestigingen die in 2013 door de BAS Group zijn overgenomen, staan nog allemaal op de website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2015, 13:03
Categorie Achtergrond
Onderwerp dixons

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.