DockStubz: iPhone-dock zelfs met dikke case gebruiken

Met DockStubz kun je een iPhone ook in een dock plaatsen als je een dikke iPhone-case gebruikt. Het hulpstuk werkt nu ook met Lightning.

DockStubzVele iPhones staan iedere dag in een dock geplaatst. Handig, want op die manier kun je het scherm makkelijk zien terwijl de iPhone wordt opgeladen. Heb je echter een dikke case, dan gaat dit een stuk minder makkelijk. Een forse iPhone-hoes zorgt er vaak voor dat hij net niet in een dock past, of dat de Lightning-connector niet goed de iPhone bereikt. Dat probleem wil de DockStubz oplossen. Dit simpele verloopje zorgt ervoor dat de iPhone iets hoger staat, maar dat de verbinding met een dock altijd goed wordt gemaakt.

DockStubz is al enige tijd verkrijgbaar voor iPhones met een 30-pins-connectie, maar nu is het accessoire ook te koop voor de Lightning-poort. Deze variant werkt met de iPhone 5 en nieuwer. Het hulpstuk werkt vrij simpel: je bevestigt hem op de Lightning-aansluiting van een iPhone-dock, waarna je de iPhone er bovenop zet. Omdat de er onder de Lightning-aansluiting een smal stuk zit, bereikt de Lightning-poort je iPhone zelfs als je een vrij dikke case hebt.

Helaas is de DockStubz niet helemaal zonder nadelen. De smalle aansluiting is alles waar je iPhone op balanceert, waardoor hij er nogal wankel bij lijkt te staan. Volgens CableJive genoeg om je iPhone staande te houden, maar heel geruststellend zien de foto’s er niet uit. Daarnaast is het vooralsnog onduidelijk of het accessoire bij Apple gecertificeerd is. Veel onofficiële Lightning-accessoires werken niet onder iOS 7, al is het de vraag of de DockStubz daar last van zou hebben. Het is immers enkel een verloopje.

Je kunt de Lightning-variant van de DockStubz bestellen voor $16,95. Reken daarnaast op minstens 12 dollar aan verzendkosten.

CableJive DockStubz

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2014, 11:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen dock, lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.