Dixons filiaal

Dixons sluit alle resterende winkels

Dixons sluit alle overige winkels, waardoor het bedrijf volledig uit het straatbeeld verdwijnt. Een paar maanden geleden sloot Dixons al 55 van de 88 filialen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Dixons filiaal

Dixons sluit alle resterende filialen die na het faillissement van de BAS Group nog open waren. Eerder werden daardoor al 55 van de 88 winkels gesloten. Nu blijkt dat ook de overige 33 winkels zullen sluiten. Een groot deel van het personeel kan terecht bij andere winkels van Relevant Holding, namelijk Phone House, iCentre en MyCom. Dixons zal voortaan verder gaan als webwinkel. De toekomst van Dixons was sinds het faillissement erg onzeker. Vandaag komt hier een einde aan, zo meldt Telegraaf.nl op basis van een persbericht.

Begin oktober 2015 ging de BAS Group (eigenaar van onder meer Dixons en iCentre) failliet, waardoor een groot deel van de Dixons-winkels haar deuren sloot. Er bleven nog 33 winkels verspreid door heel Nederland open, dankzij Relevant Holdings, een partij die interesse toonde in de overname van de winkels van de BAS Group.

Problemen bij overname door Relevant Holdings

Eind januari bleek echter dat één van de financiers op het laatste moment afhaakte, waardoor werknemers wederom in onzekerheid zaten. Multimiljonair Michel Perridon zou ontdekt hebben dat de contracten niet op orde waren, waardoor hij het onverantwoord vond om zaken te doen.

Op de website van Relevant Holdings verscheen begin februari een persbericht waarin de situatie werd uitgelegd. Een investeringspartner had zich op het laatste moment inderdaad teruggetrokken, maar dat zou de overname niet in de weg hebben gezeten. Met het bericht wekte het bedrijf de indruk dat het goed ging met Dixons. “Wij zien nu dat de bevoorrading weer goed op gang begint te komen en verwachten binnen korte tijd weer volledig up and running te zijn”, aldus Relevant Holdings.

In 2012 vond Dixons zichzelf opnieuw uit met een volledige restyling van de winkels. In deze nieuwe indeling was veel ruimte voor Apple-producten. Een jaar eerder probeerden ze het zelfs met iPad only-winkels, waar alleen iPads en accessoires voor Apple’s tablet verkocht werden.

Grote Dixons-opruiming op komst

Een groot deel van de Dixons-medewerkers die momenteel werkzaam zijn in de vestigingen zou bij een van de andere ketens van Relevant Holdings aan de slag kunnen. Verschillende Dixons-winkels zullen worden omgebouwd als vestiging van Phone House, iCentre of MyCom, drie ketens die al in het bezit zijn van Relevant Holdings.

De website van Dixons blijft zoals gezegd wel gewoon nog in de lucht, maar de elektronicazaak verdwijnt dus wel volledig uit het straatbeeld. De komende weken zal er in de Dixons-filialen een grote opruiming zijn, zodat de huidige overtollige voorraden opgeruimd kunnen worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2016, 12:21
Categorie Achtergrond
Onderwerp dixons

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.