Google Maps pitstop

Binnenkort op jouw iPhone: de pit-stopfunctie van Google Maps

Je kunt in Google Maps nu ook navigeren naar tussentijdse locaties zonder daarbij de huidige navigatie te stoppen. Deze functie was al beschikbaar op Android, maar wordt nu ook uitgerold op iOS.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Navigeren met Google Maps wordt weer een stukje eenvoudiger. Tijdens het navigeren kun je nu een pit-stop toevoegen, zodat je kan navigeren naar een tussentijdse locatie. Het is daardoor niet langer nodig om de huidige navigatie te stoppen. Google rolt de functie momenteel uit naar alle landen waar navigatie via Google Maps beschikbaar is, waaronder in Nederland.

Google Maps pitstop

Update 21:00: De update voor Google Maps is inmiddels beschikbaar. Ook is er 3D Touch toegevoegd waardoor je snel de navigatie naar huis of werk kunt starten.

Navigeren naar tussentijdse locatie in Google Maps

Zodra je een zogenaamde turn-by-turn-navigatie in Google Maps gestart hebt, kun je nu naar tussentijdse locaties navigeren. Denk bijvoorbeeld aan een exacte routebeschrijving naar het dichtstbijzijnde tankstation. Voorheen was het nodig om de huidige navigatie te stoppen en een nieuwe te starten, maar dankzij deze nieuwe functie is dat overbodig.

Kies een tussentijdse locatie om naar te navigeren in Google Maps. Kies een tussentijdse locatie om naar te navigeren in Google Maps, zoals een tankstation.

Je activeert de functie door tijdens het navigeren op het vergrootglas in de rechterbovenhoek te tikken. Vervolgens kun je kiezen uit de opties die verschijnen in het extra menuutje, zoals tankstations, restaurants en winkelcentra. Ook kun je zoeken op naam, zowel via tekstinput als via stembediening. Deze functie was al beschikbaar voor Android, maar werkt nu ook in de iOS-versie.

De Google Maps-functie komt geleidelijk beschikbaar voor gebruikers. Zie je de optie nog niet, dan zul je even geduld moeten hebben totdat hij ook op jouw toestel beschikbaar komt. Deze nieuwe functie is een groot voordeel ten opzichte van Apple’s eigen Kaarten-app, omdat deze zo’n tussentijdse navigatie niet ondersteunt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 februari 2016, 21:26
Categorie Apps
Onderwerpen google maps, navigeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.