icentre zeist

Faillissement dreigt voor BAS Group, moederbedrijf van iCentre en Dixons

De BAS Group, moederbedrijf van iCentre, Dixons en MyCom, heeft uitstel van betaling aangevraagd omdat ze in financiële problemen zijn geraakt. De banen van 1200 medewerkers en de beloofde 3 jaar garantie op Apple-producten staan daarbij op het spel.

icentre zeist
Het moederbedrijf van de winkelketens Dixons, iCentre en MyCom verkeert in financiële problemen. Het bedrijf kan de rekeningen niet meer betalen en heeft uitstel van betaling aangevraagd. Er wordt onderzoek gedaan naar een doorstart, waarbij mogelijk mensen worden ontslagen. Bij de BAS Group en de aangesloten winkelketens werken 1.200 medewerkers. De winkels blijven voorlopig gewoon open.

iCulture-tipgever Robin schreef ons:

Alle medewerkers van de BAS Group waar iCentre, Dixons en MyCom onder vallen hebben gisteren van de CEO, Peter Brussel, een email ontvangen waar in staat dat er surseance van betaling aangevraagd zal worden vandaag bij de rechtbank. Zo hopen een herfinanciering te krijgen en een nieuwe doorstart te kunnen maken met een door de rechtbank aangewezen bewindvoerder.

Tot die tijd blijven de winkels open.

icentre almereiCentre kwam in 2013 ook al eens in de problemen en ging daarbij failliet. Een groot deel van de pas verbouwde en beter renderende vestigingen kwam daarbij in handen van de BAS Group. In totaal werden 24 van de 34 iCentre-vestigingen overgenomen. Destijds waren de snel dalende verkopen de oorzaak van de misere. Of dat deze keer ook het geval is, is nog niet bekend gemaakt maar winkels van iCentre en Dixons hebben ongetwijfeld te maken met de toenemende concurrentie van Apple zelf en van het feit dat steeds meer mensen hun spullen online kopen. Een van de denkbare scenario’s is dat er een opsplitsing komt, waarbij de iCentre-vestigingen los van de minder renderende vestigingen van Dixons en MyCom verder gaan.

3 jaar garantie foetsie?

Het is voor klanten (en voor BAS Group zelf) te hopen dat er snel een oplossing komt. Dixons en iCentre waren populaire winkels om Apple-spullen te kopen, omdat je er 3 jaar garantie krijgt. Of klanten gebruik kunnen blijven maken van die 3 jarige garantie, zal afhankelijk zijn van de ontwikkelingen op korte termijn. We houden je op de hoogte!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2015, 12:50
Categorie Achtergrond
Onderwerpen dixons, icentre

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.