DigiTimes: ‘Apple grootste smartphonefabrikant in 2011’

De website DigiTimes voorspelt dat Apple dit jaar de grootste verkoper wereldwijd wordt van smartphones. Daarmee passeert het bedrijf uit Cupertino het Finse Nokia, die ook nog last krijgt van Samsung.

iPhone 4 verkopenApple neemt de leiding van Nokia over als het gaat om het verschepen van de meeste smartphones in 2011, wereldwijd. Dat stelt de website DigiTimes naar aanleiding van eigen analyse. In totaal worden er 462 miljoen smartphones verscheept naar winkels, 60 procent meer dan vorig jaar toen het aantal 288 miljoen bedroeg. De verwachting luidt dat Apple dit jaar 86.4 miljoen iPhone’s verscheept, maar liefst 82 procent meer dan vorig jaar.

In 2010 verscheepte Apple nog 47.5 miljoen iPhone’s. Nokia verkocht vorig jaar nog ruim het dubbele aantal smartphones aan winkels: meer dan 100 miljoen. Het Finse bedrijf verliest echter een kwart van haar verkochte eenheden en komt dit jaar uit op 74.4 miljoen verscheepte smartphones. Een enorme stijging in 2011 komt van Samsung, die maar liefst 191,3 procent meer smartphones verscheept dit jaar. Met 67 miljoen smartphones in de winkels, hijgt ook het Koreaanse merk flink in de nek bij Nokia.

Onderin de markt winnen de Chinese telefoonmerken Huawei en ZTE aan marktaandeel op het gebied van smartphones. Beide voornamelijk Android-gedreven telefoonfabrikanten zijn in Nederland niet erg bekend van naam, maar ‘lenen’ hun producten uit aan de telefoons die hier worden verkocht met de merknaam van een provider als Vodafone of T-Mobile. Van alle merken wint Huawei dit jaar het meeste marktaandeel, verwacht Luke Lin van de Taiwansese site.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

DigiTimes cijfers van smartphone verkopen 2011

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2011, 13:18
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen digitimes, iPhone 4, nokia, samsung, smartphone, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.