Gaat Apple de iPad-verkoopcijfers eindelijk bekendmaken?

In de rechtszaak die Apple voert tegen Samsung in Australië, verlangt de rechter cijfers te zien van landelijke verkoopcijfers van de iPad. Apple heeft echter een beleid dat ze die niet bekend maken.

iPad iPhone Galaxy tabletsApple schuwt niet om in het begin van een presentatie te vertellen hoeveel succesvolle producten ze aan de man heeft gebracht. Maar dat aantal is altijd universeel en nooit landgebonden. Door de patentenstrijd tussen Apple en Samsung kan het zijn dat Apple in ieder geval met de verkoopcijfers van de iPad in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië op de proppen komt. Een jury verlangt de cijfers naar aanleiding van Apple’s claim dat haar verkopen worden bedreigd door het Koreaanse merk.

Apple is momenteel bezig met het uit de schappen krijgen van Samsungs Galaxy Tab 10.1-tablet in Australië en maakte daarom de claim. Volgens de rechter heeft de uitspraak van Apple echter geen gewicht als die niet met cijfers wordt ondersteund. En dus wordt het bedrijf uit Cupertino in een lastige situatie gedwongen: verkoopcijfers per land bekend maken.

Vanwege de patentenstrijd die Apple voert tegen Samsung, is het Koreaanse elektronicaconcern gestopt met het bekendmaken van de kwartaalcijfers van de verkoop van haar Galaxy-smartphones en tablets. Het bedrijf stelt dat ze zich daarmee bedrijfsmatig in de vingers kan snijden.

Het lijkt er (helaas) niet op dat Apple vanwege deze situatie gedwongen wordt om ook Nederlandse en Belgische verkoopcijfers van de iPad bekend te maken.

Via Bloomberg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2011, 14:55
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.