iculture-populaire-apps
Populaire Apps De meest gedownloade apps van de afgelopen week

Million Dollar App Site verkoopt pixels aan apps

De Million Dollar App Site probeert net als de Million Dollar Homepage een pagina te vullen met advertenties, alleen dit keer is het concept speciaal voor iPhone apps bedoeld.
Robin van t Slot - · Laatst bijgewerkt:

Million Dollar App SiteIn navolging van de Million Dollar Homepage, een website die wereldberoemd werd met het simpele concept van het kopen van pixels als advertentieruimte, is er nu ook een Million Dollar App Site. Deze site heeft hetzelfde idee; je kunt pixels kopen om op te adverteren. Bij de Million Dollar Homepage kon iedereen pixels kopen, de Million Dollar App Site is alleen bedoeld voor iPhone apps.


De Million Dollar Homepage, zo genoemd omdat er een miljoen pixels voor 1 dollar per stuk te koop waren, was in 2005 een doorslaand succes. Het idee sprak adverteerders aan, vooral toen de media er massaal aandacht aan ging besteden. De bedenker van de website, Alex Tew, werd geroemd om de originaliteit en eenvoud van zijn idee.

De Million Dollar App Site heeft dit idee dus toegepast op iPhone apps. Adam Friedman, de oprichter van deze site, hoopt natuurlijk dat dit net zo’n succes wordt als de Million Dollar Homepage. De website is opgebouwd uit vierkantjes van 33 bij 31 pixels en kunnen worden gekocht voor $14 per stuk. Technisch gezien is dit geen miljoen dollar, maar een kniesoor die daar op let. Wanneer je de eigenaar van zo’n vierkantje bent kun je hem later ook weer verkopen, dus het kan een goede investering zijn.

Volgens Friedman was het probleem met de Million Dollar Homepage, dat er heel veel kleine banners voor zo’n beetje ieder product waren. “De iPhone apps hebben allemaal hun eigen vierkantje, dit maakt het een win-win formule, waar developers een ideaal platform hebben om hun nieuwe app te promoten”. Volgens ons is het probleem met de Million Dollar App Site dat de belangrijkste reden voor het succes van zijn voorganger, het unieke van het concept, niet voor dit idee geldt.

Via: Pocket Gamer

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.