De 7 must-haves voor de iPhone

Voordat je de iPhone koopt zul je een aantal dingen moeten regelen: een case of hoesje, verzekering, creditcard, informatiebron, ticket naar de VS, Amerikaanse bankrekening, screenprotector en abonnement bij AT&T.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Er zijn zeven dingen waar je nu al aan moet denken voordat je de iPhone koopt: een ticket naar de VS, veel vrije dagen, een hoesje om de telefoon te beschermen, een batterij-booster voor het geval de batterij echt zo snel leeg is en heel belangrijk: een creditcard.

1. Een ticket naar de VS is goedkoop te regelen. Het maakt in feite niet uit naar welke Amerikaanse stad je reist, dus pak gewoon het goedkoopste lastminute-ticket naar Miami (ca. 400 euro) of New York (ca. 425 euro). Plan alvast wat vrije dagen op je werk rond 14 en 15 juni. Gelukkig is dat vlak voor het weekend, dus pak je zaterdag 16 en zondag 17 juni ook nog even mee.

2. Het lastigste punt: je zult een abonnement bij AT&T moeten afsluiten. Je buitenlandse paspoort zal geen probleem zijn (er komen wel meer buitenlanders langs voor een telefoon), maar waarschijnlijk heb je een Amerikaanse bankrekening nodig waar het abonnementsgeld vanaf geschreven wordt. Met een beetje geluk kun je het abonnementsgeld ook van je creditcard laten afschrijven.

3. Over creditcards gesproken: dat is de slimste manier om de iPhone te kopen. Een telefoonverzekering afsluiten is een heel gedoe en vaak heel duur. Bovendien schijnt het bij de iPhone moeilijk te zijn om een verzekering af te sluiten: het toestel is zo gewild dat het bij het minste of geringste gestolen wordt of (ahem…) zoekraakt. Als je de iPhone met je creditcard koopt is de aankoop in veel gevallen automatisch verzekerd tegen diefstal.

4. Een case of ander type hoesje. Wie een iPod heeft kent het probleem: in de verpakking begint ‘ie al te krassen. Zorg dus dat je voor de aankoop van de iPhone al een beschermend hoesje achter de hand hebt, die de hele iPhone bedekt. De ezSkin biedt goede bescherming, net als de rubber case van DLO. Vergeleken met de prijs van de iPhone zelf is het een kleine investering waar je later erg blij mee zult zijn. Een screenprotector is ook een goed idee: dat is een zelfklevende doorzichtige sticker die je over het scherm plakt, zodat er geen krassen op kunnen ontstaan.

5. Een tweede batterij. Dit wordt een probleem: de batterij van de iPhone is namelijk niet verwisselbaar. Gelukkig zijn er externe batterijen, zoals de NuPower Video+ van Newertech. Die is eigenlijk bedoeld voor de iPod, maar past met een beetje geluk ook op de iPhone. Een ander alternatief is het externe batterypack van Belkin.

6. Een simlock-kraker. Ook niet zo makkelijk te regelen. Met je Nokia kun je naar de Zwarte Markt in Beverwijk, de braderie in Luttelgeest of naar telefoonwinkels in bepaalde buurten, maar de iPhone is een ander verhaal. Ga je die zomaar toevertrouwen aan de eerste de beste smoezelige winkelier? (“Aaaah nee, kijk uit voor krassen!”). Er valt op dit moment nog weinig over te zeggen, maar je kunt erop gokken dat rond de lancering van de iPhone ook de eerste simlock-tooltjes voor de iPhone beschikbaar komen via internet. Nog steeds niet helemaal zonder risico, want voor je het weet is je iPhone een brick.

7. Om makkelijk te eindigen: een goede informatiebron. Ach, daar kunnen we kort over zijn: iPhoneclub natuurlijk! Er zijn al waanzinnig veel Engelstalige sites, zoals EverythingiPhone en MyiPhone.com, maar er zijn nog weinig sites die dagelijks een stuk of drie nieuwtjes brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2008, 2:12
Categorie Providers
Onderwerp abonnementen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.