iPhone krijgt goedkeuring van FCC

De iPhone krijgt goedkeurig van de FCC en mag dus worden aangeboden op de mobiele netwerken in de VS. De goedkeuring van Apple Model No. A1203 is te vinden onder nummer FCC ID BCGA1203.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

fcc iphone goedkeuringDe iPhone heeft eindelijk het goedkeuringscertificaat gekregen van de Federal Communications Commissie (FCC). Dat houdt in dat de telefoon is toegestaan op de mobiele netwerken in de VS, waardoor niets een succesvolle lancering meer in de weg staat. De aanmeldingsdocumenten bevatten helaas weinig nieuwe informatie, maar omdat bepaalde informatie geheim moet blijven kunnen we toch nog verrassingen verwachten.

De documenten van de FCC zijn nu online te lezen.

Uit de documenten blijkt dat de iPhone de aanduiding Apple Model No. A1203 heeft gekregen en dat de goedkeuring terug te vinden is onder FCC ID BCGA1203. Grappig is dat Steve Jobs in zijn keynote zei, dat hij liever in januari zelf de aankondiging wilde doen, dan wachten tot de gegevens via de FCC zouden uitlekken. Dat is nu gelukt. En daar komt bij dat Apple zelfs de mogelijkheid heeft om nog wat geheime nieuwe functies toe te voegen. In de documentatie is ook een brief aanwezig, waarin Apple verzoekt om bepaalde informatie zoals testopstelling, interne en externe foto’s en de gebruikershandleiding geheim te houden tot 45 dagen nadat de certificatie is toegewezen. Dat betekent dat we tot het moment dat de iPhone in de winkel ligt geen duidelijkheid krijgen over nieuwe functies die nog op het laatste moment zijn toegevoegd. De periode van 45 dagen loopt namelijk pas op 1 juli af, als de iPhone al beschikbaar is.

fcc iphoneOok is er informatie die permanent geheim moet blijven, namelijk het radioschema, de materiaallijst van de radio, de tune-up procedure van de radio en de operationele beschrijving. Maar ook zonder die informatie zullen klonenbakkers vast in staat zijn om een kloon van de iPhone te maken.

In het SAR-testrapport, uitgevoerd op 6 februari 1007 schreef FCC-testlab-manager Lothar Schmidt het volgende:

“The Apple Inc. A1203 GSM Cellular Telephone with Bluetooth and Wifi, FCC ID: BCGA1203, is in compliance with the limits for general population uncontrolled exposure specified in FCC 2.1093. The device was tested according to the measurement standards and procedures specified in FCC OET Bulletin 65, Supplement C (Edition 01-01) and IEEE p1528/D1.2, April 21, 2003.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:51
Categorie iDevices
Onderwerp fcc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.