Roze iPod

10 Apple-geruchten die onwaar bleken

The Apple Blog heeft een lijst gemaakt van de 10 grootste geruchten rond Apple, die onwaar bleken te zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

pink ipodNa het aandelendrama gisteren is het interessant om eens te kijken naar de beste 10 andere Apple-geruchten, die ook niet waar bleken te zijn. Zoals de Apple Tablet, de Apple Plasma TV, iPods waarop de complete muziekcollectie van Madonna zou staan en… Apple koopt Disney, of was het nou: Disney koopt Apple?

Gelukkig heeft The Apple Blog het werk al voor ons gedaan, want zij publiceerden begin deze week een lijst met 10 geruchten. Aan de top staat het gerucht dat Apple van plan is Disney te kopen, dat al sinds 1999 circuleert. Als je zoals wij ook actief zijn in de Palm community, weet je dat Apple al decennialang van plan is om Palm te kopen. Een recenter gerucht is #2: de Apple Plasma TV, dat sinds januari 2006 opduikt. Op #3 vinden we de roze iPod nano met de complete muziekcatalogus van Madonna erop. Roze iPods kwamen er wel (zie foto), maar eentje die iets met Madonna te maken had – no way! Hetzelfde gerucht ging over U2, maar toen de Special Edition iPod uiteindelijk uitkwam zat er alleen een kortingsbon van $50 in. Die overigens niet vrij te besteden was in de iTunes Store, maar kon worden gebruikt om voor $150 een doos met U2-cd’s te kopen. Intussen speelde natuurlijk ook nog het gerucht dat de Beatles hun muziek via iTunes beschikbaar zouden stellen. Dat gerucht is deels waarheid geworden, nu Paul McCartney overstag is.

Op #4 staat het gerucht dat Apple het platenlabel Universal Music Group zou kopen. Justin Long, de acteur uit de huidige ‘I’m a Mac’-advertenties, zou volgens gerucht #5 ermee stoppen. Ach, het zal ooit wel eens gebeuren, maar voorlopig lijkt het er nog niet op. Na de flop van de Apple PDA zijn er volgens gerucht #6 heel wat alternatieven bedacht, met als absoluut hoogtepunt de iWalk. Gerucht #7 over een Tablet Mac bestaat al sinds november 2002, maar zu begin 2008 wel eens werkelijkheid kunnen worden. Ook gerucht #8 zou uiteindelijk wel eens uit kunnen komen: de iHome Media Center is nog niet gesignaleerd, maar de Apple TV zou best eens tot een mediacenter voor de huiskamer kunnen uitgroeien. Bij gerucht #9 en #10 moeten we afhaken: is er ooit iemand geweest die dacht dat Apple gestreepte iPods zou gaan uitbrengen? ThinkSecret wist het in ieder geval zeker. En Mac Edition wist dat Mac OS X zou gaan werken met piles. Daarmee zou de rommel met vensters in de Finder worden opgeruimd. Overbodige vensters verdwijnen automatisch uit beeld en worden kleine tegels, waarvan de volgorde wordt bepaald door de bewegingen van de gebruiker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2017, 11:07
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp geruchten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.