DataDeposit: backup maken van je app-data op Dropbox (jailbreak)

DataDeposit is een nieuwe app in Cydia, waarmee je een backup kunt maken van je app-data, bijvoorbeeld scores van spelletjes. Met één tap zet de app je data weer terug.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

datadepositWis je een app van je toestel, dan ben je ook meteen de bijbehorende data kwijt. Dat is bijvoorbeeld lastig bij games, waar je met moeite verdiende scores in één keer in rook ziet opgaan. Misschien gaat Apple zoiets ooit aanbieden via iCloud of MobileMe, maar tot die tijd zijn we afhankelijk van oplossingen van derden. DataDeposit biedt een oplossing, waarbij je een backup van je app-data kunt maken op Dropbox. De gratis app is te installeren via Cydia en maakt een backup van al je app-gegevens zoals scores. Gaat er iets mis, dan kun je met één tap de gegevens weer terugzetten. DataDeposit werkt grotendeels zelfstandig. De app checkt welke iOS-applicaties er zijn die gegevens opslaan, waarvan een backup gemaakt kan worden.


Het geldt voor de standaard meegeleverde apps op je toestel, maar ook applicaties uit de App Store. In de map DataDepositApp op Dropbox vind je backups vervolgens terug als zip-bestanden in submappen. Het terugzetten van een backup gaat net zo makkelijk. Je sluit de betreffende app op je iPhone af, zodat deze niet meer op de achtergrond draait, tikt op Restore en DataDeposit zet de gegevens in een paar seconden terug.

DataDeposit is gratis te vinden in de ModMyi-repo in Cydia.

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.