Crimson Keyboard laat je nu sneller typen en emoji gebruiken

De Nederlandse app Crimson Keyboard heeft de grootste update tot dusver gekregen. Het typen is verbeterd en er is nu een eigen emoji-toetsenbord toegevoegd.
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

Crimson Keyboard review iPhoneCrimson Keyboard voor iOS is een van de slimste alternatieve toetsenborden in de App Store. Eerder hebben we het keyboard, wat door Nederlanders is ontwikkeld, al uitgebreid besproken. De app heeft nu de grootste update tot dusver uitgebracht en daarin onder andere een emoji-toetsenbord toegevoegd en de Smart Spacebar nog slimmer gemaakt.


Het gebruiken van Crimson Keyboard voelt nog altijd vertrouwd aan, maar is nu ook een stuk leuker geworden. Er is namelijk een eigen emoji-toetsenbord aan de app toegevoegd. Hierdoor hoef je niet meer van toetsenbord te wisselen om snel een emoticon aan je berichtje toe te voegen. Steeds meer alternatieve toetsenborden richten zich op het gebruiken van emoji’s. Zo zagen we bijvoorbeeld de kleurrijke smileys al verschijnen in recente updates van QWERKY en SwiftKey.

Crimson Keyboard emojiCrimson screenshot

Daarnaast is de Smart Spacebar verbeterd. Wanneer je in Crimson op de spatiebalk drukt, splitst deze in tweeën om zo snel een punt of komma te kunnen plaatsen. Dankzij de update kun je nu ook eenvoudig een uitroepteken of vraagteken gebruiken. Dit doe je door met je vinger vanaf de punt of komma naar boven te vegen. Ook nieuw is dat je direct het verwachte meervoud van een suggestie kunt typen door naar beneden vegen en de nachtmodus van het toetsenbord nu op ieder moment kunt gebruiken.

Sinds het in iOS8 mogelijk werd om alternatieve toetsenborden te installeren op je iPhone zijn er tal van keyboards verschenen. Crimson Keyboard behoort tot de meest indrukwekkende en is heeft er met het nieuwe emoji-toetsenbord weer een reden bijgekregen om het te gebruiken op je iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.