CorePlayer voor iPhone te zien op de CES

Corecodec heeft een versie van CorePlayer ontwikkeld voor de iPhone. Het voordeel daarvan is dat je mediabestanden op de iPhone zelf kunt beheren en niet afhankelijk bent van iTunes.

Coreplayer op iPhoneCorePlayer, de mediaspeler die bijna elk formaat aankan, heeft al een behoorlijk goede reputatie opgebouwd bij gebruikers van Windows Mobile, PalmOS en andere mobiele platformen. Op de CES 2008 tonen de ontwikkelaars een versie van CorePlayer, die op de iPhone draait. Op dit moment is het alleen mogelijk om audio af te spelen, maar ontwikkelaar Corecodec belooft dat het in de toekomst ook mogelijk wordt om video’s te bekijken.

Nu kun je je afvragen: waarom heb je CorePlayer nodig, als de iPhone al een prima iPod-functie heeft ingebouwd? Voornamelijk omdat er meer bestandsformaten worden ondersteund, maar ook omdat je het beheer van je multimediabestanden – zoals het aanmaken van meerdere afspeellijsten – meteen op de iPhone zelf kunt doen. Een computer met iTunes hoef je dan niet meer bij de hand te hebben. Ook wordt het mogelijk om mp3-bestanden te downloaden via diensten zoals Seeqpod, die je daarna meteen op de iPhone kunt afspelen. Downloaden van muziekbestanden is ook mogelijk met de Mobile Safari Download Plugin van Hachu.

Zoals gezegd kan de huidige iPhone-versie van CorePlayer alleen audio afspelen, maar doet dat wel in een indrukkende hoeveelheid formaten: H.263, WAV, OGG, Speex, WAVPACK, FLAC, MPC, TTA, AMR, ADPCM, ALaw, MuLaw, Midi, G.726, G.729, G.711 en GSM 06.10. Als Corecodec erin slaagt om dezelfde videofuncties toe te voegen op de iPhone, zoals ze nu al voor andere mobiele platformen aanbieden, dan kunnen we rekenen op ondersteuning voor H.264, MKV, MPEG-1, MPEG-4, DivX, XviD, WMV, Theora en MJPEG. Helemaal gratis is het niet, maar dat is logisch omdat er voor de vele codeclicenties immers ook betaald moet worden: CorePlayer kost rond de €20. Corecodec laat op de CES ook een versie zien, die op de Asus Eee draait.

Onderstaande video laat een demonstratie van CorePlayer zien:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2008, 18:21
Categorie Apps
Onderwerpen audio, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.