CES 2008 overspoeld door iPod- en iPhone-accessoires

Talloze fabrikanten laten op de CES 2008 in Las Vegas nieuwe iPod- en iPhone-accessoires zien. Vooral speakersystemen lijken populair: kies uit een boombox van iLuv, een audiosysteem met losse speakers van Sony of een iPod-tv van JVC.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iLuv i399De Consumer Electronics Show (CES) lijkt dit jaar meer op een iPod-accessoiremarkt met af en toe fabrikanten die ook aan compatibiliteit met de iPhone hebben gedacht. Vooral bij speakersystemen heb je de keuze uit honderden modellen, plus hoesjes, FM-zenders, noodbatterijen en alles wat je verder nog op een universal dock kunt aansluiten. Om drie gelijksoortige nieuwtjes te voorkomen doen we meteen drie aanbieders tegelijk: iLuv, Pioneer, Sony en JVC. Van deze drie is iLuv het minst bekend, maar wat ze aanbieden ziet er toch heel aardig uit: een dvd-speler met iPod-dock en een apparaat dat op de Apple HiFi lijkt.

iLuv dvdDe dvd-speler iLuv i1255 met iPod-dock (hiernaast) kan behalve dvd’s ook video’s van de iPod afspelen en heeft met 129 dollar een heel redelijke prijs. De i399 is bedoeld als boombox: een speakersysteem voor onderweg die ook via Bluetooth op afstand muziek kan afspelen. Vanaf februari is ‘ie te koop voor 230 dollar. Aandachtspunt bij dit soort apparaten is natuurlijk wel, dat je de iPhone meestal in vliegtuigmodus moet gebruiken waardoor je gesprekken mist.

JVC LCD-tvJVC pakt het weer heel anders aan: ze brengen met de nieuwe P-serie een viertal lcd-televisies met iPod-dock uit. Je kunt kiezen voor een beelddiagonaal tussen 32 en 52 inch. De tv’s zijn vanaf maar te koop voor nog onbekende prijzen. JVC brengt ook de NX-PN7 uit, een iPod-dock waarmee je gelijktijdig twee iPods kunt opladen, maar of je ook gelijktijdig muziek kunt afspelen is niet helemaal duidelijk.

Sony CMT-BX50btiEn dan is er ook nog Sony, die voor het eerst een audiosysteem met iPod-dock uitbrengt. De CMT-BX20i is geen topsysteem, maar richt zich vooral op mensen die voor weinig geld een audiosysteem van een bekend merk willen hebben: voor 130 dollar neem je deze nieuwe Sony mee naar huis. Betaal 20 dollar extra en je krijgt er in de CMT-BX50BTi ook nog een Bluetooth-interface bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:45
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerpen dock, iluv, ipod, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.