Concept: betere vingerbewegingen voor iOS voor multitasking en Berichtencentrum

Designer Max Rudberg laat in twee conceptvideo's zijn ideeën voor de multitaskbalk en het Berichencentrum in iOS 5 zien.

concept iPhone multitaskGebruik je geregeld multitasking op de iPhone, dan moet je vaak de homeknop indrukken om de multitaskbalk tevoorschijn te krijgen. Vind je dit maar een vervelende handeling, dan word je misschien wel dolenthousiast van één van Max Rudberg’s twee conceptvideo’s voor de iOS-interface. In een video vervangt hij namelijk de homeknop door een simpele opwaartse vingerbeweging op het touchscreen. Naast een alternatief voor de homeknop toont hij ook een andere wijze om het Berichtencentrum te laten zien.


De alternatieve wijze om de multitaskbalk tevoorschijn te krijgen is volgens Rudberg geïnspireerd op de multitouchbewegingen die mogelijk zijn op de iPad. Door een vinger omhoog te vegen vanaf de onderkant van het scherm, verschijnt de bekende balk in beeld. Vergezocht lijkt het concept niet eens: we doen immers al hetzelfde om het Berichtencentrum bovenin het scherm te tonen.

Om het Berichtencentrum beter te laten aansluiten met het ontwerp van iOS, toont Rudberg’s tweede concept een nieuwe look voor de iOS 5-functie. Hierin lijkt het alsof het Berichtencentrum onder je beginscherm vandaan komt, in plaats van dat hij er bovenop verschijnt. Omdat er een stukje van je vorige scherm onderin je iPhone blijft hangen, kun je hier op tappen om je notificaties weer te verlaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 december 2011 om 9:59
Onderwerp
Categorieën
iDevices, iOS
35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.