Cinefy maakt iPhone-video’s met special effects

Cinefy is een opkomende app voor de iPhone waarmee je video kunt bewerken met special effects. De app is op het moment in een gesloten testfase, een lanceerdatum moet nog bepaald worden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

CinefyCinefy is een nieuwe videobewerkingsapp voor de iPhone die op het moment in ontwikkeling is. De app moet zich gaan onderscheiden van applicaties zoals iMovie door het gebruik van special effects. De ontwikkelaar belooft dat het gebruik hiervan makkelijk en intuïtief zal zijn. Geïnteresseerden kunnen zich nu al inschrijven voor de gesloten testfase van de app.

De maker van Cinefy zegt dat je geen bewerkingservaring nodig hebt om goede special effects met de app te creëren. Een aantal aparte pakketten zullen via de app aan te schaffen zijn, om het mogelijk te maken om effecten rond een nieuw thema of onderwerp toe te passen. Wat voor pakketten dit precies zullen worden moet nog blijken, maar de ontwikkelaar probeert via Twitter onder andere Pixar en Lady Gaga te benaderen. Hoewel dit nog niets zegt over al gemaakte deals, laat het wel zien welke richting de app op zal gaan.

Cinefy werkt samen met Friendlymusic.com, waardoor er een bibliotheek aan vrij te gebruiken muziek in de app te vinden. Deze nummers worden niet door copyright beschermd, waardoor iedereen ze mag gebruiken. Hoe mooi de special effects van de app uiteindelijk worden moet nog blijken. De ontwikkelaar zette wel onderstaande video op YouTube, om te laten zien wat er nu al mogelijk is.

Mocht je interesse hebben in Cinefy, dan kun je via de website van de app je inschrijven voor de besloten testfase. Je krijgt een e-mail toegestuurd wanneer je met een vroege versie van de app aan de slag mag. Sinds afgelopen dinsdag laat Cinefy testgebruikers toe, wat betekent dat je wellicht niet heel lang hoeft te wachten. Dit hangt waarschijnlijk vooral af van de hoeveelheid aanmeldingen. Wanneer de app uitkomt in de App Store is nog niet bekend.

https://www.youtube.com/watch?v=siuEmi4-uL8

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2014, 13:45
Categorie Apps
Onderwerpen video, videobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.