Cijfers over verkoop en diefstal van iPhones in Groningen

Bart Breij heeft een lijstje met wetenswaardigheden gemaakt over de verkoop en diefstallen van iPhones in zijn woonplaats, Groningen. T-Mobile blijkt behoorlijk afhankelijk te zijn van de verkoop van de iPhone. Eén winkel in Groningen blijkt al tussen de 15.000 en 16.000 iPhones te hebben verkocht.

iphone diefstalBart Breij, in het dagelijks leven redacteur bij het Dagblad van het Noorden, heeft een aantal wetenswaardigheden op een rijtje gezet over de iPhone-verkopen en -diefstallen in Groningen. Bart heeft achterhaald, dat één T-Mobile-winkel in Groningen al tussen de 15.000 en 16.000 iPhones heeft verkocht en dat er elke maandag zo’n vijf mensen binnenlopen om melding te doen van een gestolen iPhone (Bart was kortgeleden zelf ook slachtoffer van een agressieve diefstal). Tijdens evenementen zoals onlangs Serious Request is het aantal nog veel hoger. In Groningen is er een apart politieteam opgericht, dat zich met gestolen telefoons bezighoudt.

Volgens een T-Mobile-winkelbediende worden die gestolen iPhones nauwelijks teruggevonden. Dat levert mooi weer nieuwe handel voor T-Mobile op, die tachtig procent van de Nederlandse jaaromzet te danken heeft aan de iPhone. De operator legt haar winkels op, om er ook aan te denken andere telefoons te verkopen.

Het complete lijstje is te vinden op de website van Bart (en mocht iemand denken: “Hee, die ken ik!” Bart heeft ook korte tijd voor iPhoneclub geschreven). Disclaimer: we hebben deze cijfers niet gecheckt bij T-Mobile.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2009, 19:57
Categorie iDevices
Onderwerpen diefstal, groningen, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.