Chrysler presenteert: auto bedienen met iPhone

Chrysler presenteerde op de Detroit Auto Show een van de grootse accessoires die ooit voor de iPhone werden ontwikkeld: een complete auto! Helaas kun je nog niet je iPhone als stuur gebruiken, maar het komt in de buurt.

chryslerrr_Alle Apple-fanboys richtten zich de afgelopen dagen op de onthullingen rondom Macworld, terwijl de Detroit Auto Show eigenlijk net zo interessant is. Zelfs voor mensen die geen auto-liefhebbers zijn en zich erg hadden verheugd op de Macworld Expo. Chrysler presenteerde op de Detroit Auto Show namelijk een van de grootse accessoires die ooit voor de iPhone werden ontwikkeld: een complete auto! Helaas kun je nog niet je iPhone als stuur gebruiken, maar het komt in de buurt.

Het gaat om de Chrysler 200C EV, een elektrische auto met 268 pk. Deze auto is, volgens Chrysler zelf, een ‘rijdend proefmodel voor Chryslers toekomstige uconnect in-car computer en communicatie-apparaat’. In gewone taal betekent dit dat hij verbinding kan maken met je iPhone, zodat je alvast de autoverwarming aan kunt zetten vanaf je telefoon. Ook kun je de deuren op slot doen en van het slot halen en live kijken naar de beelden van een camera in de auto. Daarnaast kun je de locatie van de auto op je iPhone bekijken, met behulp van GPS-technologie.

Je moet echter nog niet al te opgewonden raken. Het gaat slechts om een concept en het is nog onduidelijk wat de hele grap moet gaan kosten. Als het aan de andere kant echter goed gaat, kan het best wel eens gebruikelijk worden dat autofabrikanten bepaalde functies laten besturen met je iPhone.

Bekijk hier nog wat meer foto’s van de Chrysler 200C EV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2009, 21:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen accessoire, afstandsbediening, auto, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.