Chromecast ondersteunt iOS-apps dankzij SDK

Google heeft een SDK beschikbaar gesteld, waarmee ontwikkelaars ondersteuning voor Chromecast in iOS-apps kunnen integreren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ChromecastGoogle heeft de SDK voor Chromecast vandaag beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars van apps voor iOS, Android, Chrome en websites. Hiermee is het voor ontwikkelaars mogelijk om ondersteuning voor Chromecast in hun apps toe te voegen. Chromecast concurreert zo nog directer met Apple’s Apple TV, die een vergelijkbare optie biedt met behulp van AirPlay. Chromecast was tot nu toe beperkt tot het streamen van videocontent vanaf specifieke diensten.

De Apple TV heeft met AirPlay nog wel één groot voordeel ten opzichte van Google’s Chromecast: omdat AirPlay in iOS is geïntegreerd is het mogelijk om je iPhone-scherm, alles op je filmrol en nagenoeg alle video’s in apps naar een Apple TV te streamen. Daar staat tegenover dat Chromecast ook werkt in combinatie met andere apparaten, terwijl AirPlay alleen met je iDevices en Macs naar een Apple TV streamt.

Afgelopen jaar vergeleken we AirPlay uitgebreid met Chromecast. Toen benadrukten we ook dat de twee apparaten op een andere manier video’s naar je tv sturen:

Er is [met Chromecast] geen sprake van AirPlay-streaming zoals we dat op iOS kennen. De smartphone of tablet is slechts een afstandsbediening om content van internet aan te sturen. Je selecteert de content op een smartphone of tablet, maar het staat niet lokaal. Zodra je het play-commando hebt gegeven haalt de Chromecast-stick via Wi-Fi de content binnen van internet.

Het is afwachten hoeveel iOS-apps Chromecast zullen ondersteunen. De SDK is gratis door ontwikkelaars te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2014, 21:41
Categorieën Accessoires, Apple
Onderwerp chromecast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.