Preview: Adobe Color Lava voor Photoshop CS5 op de iPad

Adobe Color Lava is één van de nieuwe apps die Adobe in mei uitbrengt voor de iPad. Met Adobe Color Lava voor iPad kun je kleuren componeren en kleurenschema's maken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

color lavaAdobe kondigde vandaag drie iPad-apps aan, die laten zien waar de nieuw aangekondigde Adobe Touch SDK toe in staat is. Adobe Color Lava is één van de drie en in dit artikel geven we een indruk van de mogelijkheden. Color Lava (€2,39) is bedoeld om kleuren te mixen op je iPad. Je iPad wordt daarbij een soort schilderpalet. Je gebruikt je vingertoppen om de kleuren te mixen. Als je een netwerkverbinding tussen iPad en computer beschikbaar hebt, zijn de kleuren meteen in Photoshop op de desktop beschikbaar. Je kunt de app ook losstaand gebruiken, wanneer je inspiratie krijgt. Heb je iets moois gemaakt, dan stuur je de kleur via e-mail naar collega’s of klanten.

De app komt net als de andere twee in mei beschikbaar, gelijktijdig met Adobe CS 5.5. Color Lava is bedoeld om kleuren samen te stellen en kleurenschema’s te maken. Er is gekozen voor een interface die er natuurlijk uitziet, met linksboven een bakje water waarmee je je vingers kunt schoonmaken. Er ontstaan rimpelingen in het water, zodra je je vinger erin steekt. Daaronder zijn bakjes met verschillende kleuren te zien. het mixen van de kleuren zelf doe je in het middengedeelte.

adobe color lava

Vervolgens heb je vijf kleuren-swatches om te vullen met de kleuren. Heb je er vijf gemaakt, dan kun je ze naar het Swatch-paneel van Photoshop sturen, als je iPad een netwerkverbinding heeft met de computer waarop je Photoshop hebt geïnstalleerd. Kies je voor e-mailen, dan zal de ontvanger de RGB- en HSV-waarden ontvangen.

kleurswatchesOm niet met lege handen te beginnen kun je een foto uit je fotobibliotheek op de iPad nemen. Tik op een kleur in je foto en smeer dit in het middengedeelte. Vervolgens kun je meerdere kleuren toevoegen. Met de grijstinten kun je zwart- en witeffecten toevoegen of een iets donkerder of lichtere tint maken. Je kunt ook dubbeltappen op een kleur en met de schuifknoppen de verzadiging, helderheid en kleurtint aanpassen. Adobe denkt dat je met Color Lava gewoon in de bus of op een andere plek gaat zitten om kleuren te ‘componeren’. Je kunt een eigen swatch library aanmaken. Een uitdaging is natuurlijk om te zorgen dat de kleuren die je op het iPad-scherm hebt gezien er precies hetzelfde uitzien als op je (gekleurkalibreerde) desktopscherm.

Meer informatie is te vinden op de productpagina van Adobe Color Lava.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2011, 4:59
Categorie Apps
Onderwerpen adobe, photoshop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.