Chinezen maken meer dan honderd iPhones via omruiltruc

Chinese winkeliers ruilden namaak iPhone-onderdelen om voor het echte spul, waar ze zelf iPhones mee konden maken.

iPhone 4S teardownMedewerkers van een Chinese electronicawinkel stuurden namaak-onderdelen van de iPhone naar Apple toe, met het bericht dat het om echte, defecte onderdelen zou gaan. Op deze manier haalden ze Apple over om echte onderdelen terug te sturen, die ze vervolgens konden gebruiken om zelf iPhones te maken. In totaal hadden ze 121 iPhone-onderdelen weten aan te vragen. Apple had de actie pas na een maand door.


De Chinezen wisten met de truc de zogeheten BAND-onderdelen in hand te krijgen, die in China 3.000 yuan per stuk waard zijn. Omgerekend is dat ongeveer 370 euro. Daarna hoefden ze enkel een aantal andere onderdelen, waaronder een achterkant en batterij, te bemachtigen. De iPhones konden met een winst van 1.000 yuan (circa. 124 euro) worden verkocht.

Apple ontdekte in januari dat de ingestuurde onderdelen nep waren. De betreffende winkel beweerde toen van niks af te weten, waarna de politie werd ingeschakeld. Op 1 april werd personeel van de winkel gearresteerd toen de politie de omwisseltruc op het spoor was gekomen.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.