Chinees bedrijf claimt Lightning-techniek van Apple te hebben gekraakt

Het Chinese iPhone5mod beweert de Lightning-connector van Apple te hebben gekraakt. Met gekraakte chips kunnen ze kabels en een dock maken.

iphone 5 mod lightningHet Chinese bedrijf iPhone5mod zegt dat ze de beveiliging van Apple’s Lightning-techniek hebben gekraakt. Het bedrijf beweert met de massaproductie van kabels te kunnen beginnen. Goedkope kabels die tot nu toe via eBay werden aangeboden konden alleen opladen of werkten helemaal niet. Het omzeilen van de beveiliging kan een lucratieve business zijn, want Apple wil een strikte controle houden over externe bedrijven die Lightning-accessoires kunnen maken. Er is toestemming van Apple nodig, de fabrieken moeten worden gekeurd en de fabrikanten moeten waarschijnlijk ook licentiegeld afdragen, waardoor de accessoires extra duur worden.

Bovendien moeten officiële partners wachten tot november, als Apple een workshop voor leveranciers organiseert. iPhone5mod levert een oplossing in twee delen: een witte dock zoals je bij de vorige iPhone-generaties kon kopen en een vrolijk verlichte kabel met aan de ene kant een Lightning-adapter en aan de andere kant een usb-stekker. Je kunt ze los kopen voor $19,90 per stuk of beide voor $39,90.

iphone5mod_lightning_dock

iPhone5mod zegt momenteel nog de originele Lightning-controllerchips van Apple te gebruiken, om de kans te vergroten dat alles werkt. Maar het bedrijf beweert ook dat ze chips hebben liggen, die Apple’s authenticatie omzeilen. Die schijnen net zo goed te werken als de originele chips, zodat je er dus mee kunt laden én synchroniseren. Het bijzondere van de Lightning-chips is dat ze dynamisch functies aan de 8-pins interface toewijzen.

Het is misschien wat vroeg voor kerstverlichting op je bureau, maar met de kabels van iPhone5mod kun je in ieder geval in de stemming komen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2012, 19:39
Categorieën Accessoires, Achtergrond
Onderwerpen beveiliging, kabel, lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.