iPod touch (2012) krijgt EarPods zonder microfoon en knopjes

De iPod touch en iPod nano worden geleverd met simpele EarPods, zonder microfoon en afstandsbedieningsknopjes. De EarPods worden geleverd in een niet-afsluitbaar doosje.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple-EarPodsNet als bij de vorige modellen levert Apple de vijfde generatie iPod touch met een set oordopjes. Het goede nieuws is dat Apple heeft gekozen voor de nieuwe generatie EarPods, die prettiger in het oor zitten. Het slechte nieuws is dat ze niet voorzien zijn van afstandsbediening en microfoon, zoals bij de iPhone 5. Het gaat dus om een vereenvoudigde versie van de EarPods, waarmee je niet kunt bellen, bijvoorbeeld via Skype op de iPod touch. De simpele EarPods zonder knopjes worden ook meegeleverd bij de nieuwe iPod nano, maar niet bij de nieuwe iPod shuffle.

Bij de shuffle krijg je nog de oude oordopjes van het voorgaande model. Dat zegt het Japanse blog Macotakara, dat de nieuwe iPod touch en iPod nano al in handen kreeg. Apple verzendt de eerste iPods inmiddels naar klanten. In feite verandert er niets voor iPod-kopers: ook bij de vorige iPod touch en iPod nano werden simpele oordopjes meegeleverd. Bij alle iPod-modellen behalve de niet-vernieuwde iPod classic krijg je vanaf nu trouwens ook de Lightning-kabel.

De verpakking van de EarPods die bij de iPod touch en iPod nano worden meegeleverd is ook iets anders. Ze zitten in een wegwerpdoosje zonder deksel, terwijl de duurdere EarPods met microfoon in een afsluitbaar plastic doosje zitten, die je kunt hergebruiken. Om toch nog met een positieve noot te eindigen: de oordopjes die bij de iPhone 5 worden geleverd zijn ook geschikt om de muziek op de iPods te bedienen en bijvoorbeeld voicememo’s op te nemen.

Wil je toch de luxere EarPods met microfoon en knopjes erbij hebben, dan kan dat voor €29 via de Apple Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2012, 22:18
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerpen earpods, ipod nano, ipod touch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.