cheatsheet-icoon-groot

Cheatsheet-widget zet nuttige info op het Vandaag-scherm

Cheatsheet is een widget voor het Vandaag-scherm waarmee je allerlei handige informatie bij de hand hebt, zoals paspoortnummer en kenteken.

cheatsheet-icoon-grootCheatsheet is een simpele widget waarmee snel toegang hebt tot allerlei informatie. Wat is ook alweer je kenteken? Je personeelsnummer? Het adres van je hotel? Zeker als je merkt dat je wat vergeetachtig wordt (of gewoon veel aan je hoofd hebt), kan het handig zijn om die informatie met één vingerveeg onder handbereik te hebben. Natuurlijk gebruik je Cheatsheet niet voor supergeheime informatie, zoals je pincode en je creditcardnummer. Wel voor semi-openbare informatie, zoals het wachtwoord van het draadloze netwerk of de cijfercode van de wc in je favoriete koffiebar.

Je schrijft in Cheatsheet alles op wat je wilt onthouden en activeert vervolgens de widget op het Vandaag-scherm. Er passen maximaal 10 regels tekst in de widget op de iPhone. Op de iPad-versie is er ruimte voor 16 regels tekst. Elk item is voorzien van een passend icoontje, waarvan er 49 beschikbaar zijn.

cheatsheet-iphone-app-1 cheatsheet-iphone-app-2

Vanuit Cheatsheet kun je de informatie meteen kopiëren, bijvoorbeeld naar een andere app. Nieuwe items toevoegen is ook simpel om te doen, al zit je natuurlijk wel aan de beperking van 10 stuks. Vooral tijdens het reizen kan Cheatsheet goed van pas komen. Het kan handig zijn als je je paspoortnummer, adres van je hotel, vluchtnummer, vertrekhal, reserveringsnummer van je autohuur, polisnummer van je reisverzekering, codeslot van je koffer en allerlei andere informatie snel tevoorschijn kunt halen. Het heeft geen zin om allemaal uit je hoofd te leren, maar je hebt die info wel soms nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2015, 9:49
Categorie Apps
Onderwerp widget

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.