ChatON nu ook beschikbaar voor de desktop via webbrowser

Een nieuwe website van de berichtendienst ChatON maakt het mogelijk om berichten uit te wisselen met andere iPhone-gebruikers vanaf je computer. De site doet denken aan Messages, een OS X-programma in Mountain Lion waarmee hetzelfde mogelijk is.

ChatOnOp 6 januari verscheen ChatON voor de iPhone, een alternatief op berichtendiensten zoals WhatsApp en iMessage gemaakt door Samsung. Hiermee kun je berichten uitwisselen met andere iPhones, BlackBerry’s en Android-toestellen die de app ook hebben geïnstalleerd. Een nieuwe webversie zorgt ervoor dat je met andere ChatON-gebruikers kunt chatten vanuit de webbrowser van je computer. Hierdoor biedt ChatON een alternatief op het onlangs aangekondigde Messages, waarmee je op een Mac kunt chatten met iMessage-gebruikers.

Door berichten via de ChatON-website te sturen naar andere gebruikers, ontvangen zij deze op hun iPhone, BlackBerry of Android-toestel. De berichten die zij terugsturen komen vervolgens weer in jouw browser terecht. De site lijkt vooral handig voor ChatON-gebruikers die toch al achter de computer zitten, omdat ze met een toetsenbord snel een reactie kunnen versturen.

Apple introduceerde eerder nog Messages, een nieuw programma in OS X Mountain Lion waarmee je berichten uitwisselt via iMessage. Hier is ook al een bèta-versie van beschikbaar. Dit programma is echter alleen te gebruiken op de Mac, waardoor Windows-gebruikers zijn buitengesloten. ChatON’s mobiele site is te gebruiken via nagenoeg iedere webbrowser, waardoor hij ook niet afhankelijk van je besturingssysteem is. De website is zelfs te bezoeken via de browser van de iPhone, hoewel er geen sprake is van een mobiele layout.

ChatON is niet de eerste berichtendienst die ook vanuit je webbrowser aan te sturen is: het Nederlandse eBuddy XMS is tot hetzelfde in staat.

Meer informatie: Samsung ChatON

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2012, 17:50
Categorie Apps
Onderwerp chatten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.