Chalk: gratis digitaal schoolbord in je iPad-browser

Twee medewerkers van 37 Signals bouwden tussen twee projecten in een digitale schoolbord voor de iPad: Chalk.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

ChalkApplicaties voor de iPad download je in principe in de App Store, maar er zijn ook erg mooie webapplicaties beschikbaar voor de iPad. Zo schreven we eerder over de Timeline Reader van AP, die volledig is gebouwd in HTML 5. En gisteren kwam 37 Signals plots met iets leuks: Chalk. Dat is een digital krijtbord dat je gewoon kunt gebruiken in Safari op je iPad.

Chalk is supersimpel, maar bezit toch een heel volledige functionaliteit. Je kunt twee kleuren krijt selecteren en vervolgens met je vinger tekenen op het zwarte bord. Wil je iets weghebben? Dan selecteer je borstel en veeg je je tekeningen gewoon weer weg. Je kunt je tekeningen extra goed bekijken door het licht uit te doen (dit werkt alleen in landscape-modus) en je kunt ze delen door ze op te slaan in de fotosectie van je iPad. Wil je Chalk als een echte app in je homescreen hebben? Geen probleem, dat kan gewoon vanuit Safari. Als Chalk in je homescreen staat is hij tevens offline beschikbaar, waardoor je het krijtbord altijd en overal kunt gebruiken.

De applicatie is gemaakt door twee medewerkers van 37 Signals. Zij hadden wat tijd over tussen twee projecten in en waren geïnspireerd door de krijtborden in hun vergaderzalen. In een aantal uur, verspreid over drie dagen, bouwden de twee Chalk en maakten het vervolgens gratis beschikbaar voor iedereen.

De makers zeggen er zelf over:

It’s cool to work for a company that doesn’t frown on experiments like this. I had fun making the team room in Photoshop (yes we do use it on occasion). Sam had fun making it all work. We hope you have fun using it!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2010, 21:09
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerp webapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.