Certificaten achterhalen na installeren OS 3.1 blijkt mogelijk

Volgens iH8sn0w is het nog steeds mogelijk de IBSS- en IBEC-certificaten van je iPhone 3GS te achterhalen, ook wanneer je per ongeluk een upgrade naar OS 3.1 hebt uitgevoerd.

iPhone firmware 3.1Volgens iH8sn0w is het nog steeds mogelijk de IBSS- en IBEC-certificaten van je iPhone 3GS te achterhalen, ook wanneer je per ongeluk een upgrade naar OS 3.1 hebt uitgevoerd. De IBSS- en IBEC-certificaten zijn belangrijk (en zelfs onmisbaar) bij het downgraden naar OS 3.0. Ze zijn vermoedelijk niet nodig bij een eventuele jailbreak van OS 3.1 wanneer deze beschikbaar komt, maar het loont de bestanden achter de hand te houden. Wie in het bezit is van een iPhone 2G, iPhone 3G of een iPhone 3GS met OS 3.0/3.0.1 moet onderstaande stappen niet volgen, ze zijn alleen bedoeld voor de iPhone 3GS met OS 3.1.


Nogmaals, de onderstaande stappen zijn alleen bedoeld voor iPhone 3GS-bezitters die per ongeluk een upgrade naar OS 3.1 hebben uitgevoerd en alsnog hun certificaten willen achterhalen. Om deze certificaten te achterhalen voer je de volgende stappen uit:

  1. Achterhaal de ECID van je iPhone 3GS (lees hier hoe je dit doet).
  2. Ga naar purplera1n.com, plak de ECID in het zwarte invoerveld onder het Apple-log en druk op Enter. Let op: dit werkt alleen in Safari of Firefox, niet in Internet Explorer! Download het bestand dat je nu aangeboden krijgt.
  3. Stuur het bestand per mail naar ih8sn0wydaz@gmail.com
  4. Als het goed is krijg je na enige tijd antwoord van dit adres met drie certificaatbestanden.

Met deze drie bestanden zou het mogelijk moeten zijn te downgraden naar OS 3.0. Saurik is druk bezig met een downgrader, wie niet kan wachten op bericht van ons kan natuurlijk altijd zijn Twitter-feed in de gaten houden. Wat betreft een jailbreak van OS 3.1: zowel het iPhone Dev Team als het Chronic Dev Team zijn druk bezig, dus een aankondiging kan niet al te lang meer duren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.