CEO’s Apple en Samsung om tafel voor patentstrijd

Apple en Samsung gaan nog een laatste keer met elkaar om tafel, voordat de volgende grote patentzaak begint.

Apple SamsungApple en Samsung gaan nog een laatste keer met elkaar om tafel om een groot patentgeschil proberen op te lossen, voordat er weer een nieuwe rechtszaak van start gaat. Dit ontdekte Reuters in nieuwe documenten die woensdag bij Amerikaanse rechtbank werden ingediend. Zowel Apple-CEO Tim Cook als Samsung-CEO Oh-Hyun Kwon zijn bij dit gesprek aanwezig en nemen alleen interne bedrijfsadvocaten mee.

Het gesprek tussen Apple en Samsung vinden plaats op 19 februari en gaat vooral over een mogelijke schikking, voordat de volgende grote patentzaak van start gaat. Slagen de twee er niet in om te schikken, dan zal de rechtszaak in maart van start gaan.

Patentblog FOSS Patents stelt dat de de rechter waarschijnlijk alleen heeft voorgesteld nog eens met elkaar te praten, maar dat beide bedrijven zich nu wel verplicht voelen om op het idee in te gaan. Of hiermee de problemen worden opgelost is een tweede vraag. De rechter kan beide bedrijven niet dwingen om een schikking voor de patentzaken te bereiken.

Samsung en Apple zijn wereldwijd verwikkeld in meerdere patentzaken. In de Amerikaanse zaken zijn tot nu toe een paar van de hardste klappen gevallen. Rechter Lucy Koh legde Samsung wegens patentschending in 2012 een boete van 1 miljard dollar op, die later werd gehalveerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2014, 7:45
Categorie Apple
Onderwerpen patenten, rechtszaak, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.