Haier maakt eerste airconditioner met MFi-certificaat

Haier is de eerste witgoedfabrikant die een gelicenseerd MFi-product kan aanbieden. Het bedrijf verkoopt een airconditioner met iPhone-koppeling.

Haier MFiHaier heeft op CES 2014 een airconditioner getoond die is gelicenseerd door Apple’s Made for iPhone-programma. Dit maakte Haier bekend in een persbericht. Daarmee is de Haier Tianzun de eerste airconditioner die officieel door Apple wordt ondersteund. Haier beweert de eerste witgoedfabrikant te zijn die MFi-producten mag verkopen. De betreffende airconditioner kan via Wi-Fi met de iPhone verbinding maken, waarna je met een bijbehorende app de instellingen kunt wijzigen.

De aan Haier verleende licentie lijkt erop te wijzen dat Apple steeds meer randproducten via het MFi-programma gaat licenseren. We schreven de afgelopen jaren geregeld over huistuin– en keukenapparaten die via Bluetooth of Wi-Fi met een bijbehorende iPhone-app verbinden, maar deze waren lang niet altijd door Apple gelicenseerd. Op CES 2014 is ook een groot aantal producten dat draadloos met je iPhone verbindt.

Apple biedt fabrikanten die deel uitmaken van het MFi-programma onderdelen, technische documentatie en hulpverlening voor het maken van door accessoires gemaakt voor de iPhone, iPad en iPod touch. Bijkomend voordeel is dat MFi-accessoires in sommige gevallen ook worden verkocht in de Apple Store.

Afgelopen jaar voegde Apple ook al gamecontrollers toe aan het assortiment van MFi-producten, nadat een bijbehorende API het mogelijk maakte voor iOS-games om fysieke knoppen te gebruiken.

Macrumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2014, 10:25
Categorie Accessoires
Onderwerp airconditioner

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.