chordana-composer-app-casio

Casio’s app zet gefluit automatisch om naar muzieknummers

De Chordana Composer-app van Casio kan een melodie die je fluit of neuriet omzetten naar een muzieknummer. Het werkt samen met Casio's elektronische keyboards.

chordana-composer-app-casioCasio heeft een app uitgebracht met de naam Chordana Composer. Deze app kan automatisch een liedje maken op basis van een melodie die je neuriet of fluit. Zelfs als je geen muzieknoten kunt schrijven of een instrument kunt bespelen, lukt het met deze app toch nog om een liedje te maken. Je zingt, neuriet of fluit een melodietje, kiest een van de vijf genres en drie melodie-instellingen en de app maakt er iets van. Met de knop Auto Compose heb je in een paar seconden een compleet muziekstuk met intro en outro.

Chordana Composer verstuurt het muzieknummer vervolgens per e-mail. Ben je redelijk handig op de piano, dan kun je je melodie ook invoeren via een reeks toetsen, dat overigens maar anderhalf octaaf breed is. Zelf muzieknootjes invoeren kan trouwens ook. Ben je niet helemaal tevreden met de uiteindelijke melodie, dan heb je de mogelijkheid om nog wat aanpassingen te doen.

casio-elektronisch-keyboard

Het klinkt misschien gek dat een fabrikant van rekenmachines een app uitbrengt waarmee je muziek kan maken. Maar Casio brengt ook elektronische keyboards op de markt en die kunnen direct verbinding maken met deze Chordana-app. Zodra de verbinding is gemaakt zullen de toetsen oplichten, zodat je het makkelijk kunt naspelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2015, 21:42
Categorie Apps
Onderwerpen casio, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.