CarrierEditor wijzigt het operatorlogo van je iPhone

Met CarrierEditor kun je het operatorlogo van je iPhone veranderen, zonder jailbreak. CarrierEditor is een Mac-applicatie waarbij je zelf het plaatje van het operatorlogo kiest, ook bij de iPhone 5.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

carrier logoEr is eindelijk een simpele manier om het operatorlogo van je iPhone te veranderen. De meest voor de hand liggende manier was voorheen via een jailbreak, bijvoorbeeld met de tweak Zeppelin, maar een nieuwe Mac-applicatie met de naam CarrierEditor maakt het makkelijk zonder dat een jailbreak nodig is. Je downloadt de app, geeft aan welke carrierversie op jouw iPhone draait en laat weten welke afbeelding je wilt gebruiken. Je kunt één van de aanwezige symbolen kiezen of zelf een png-bestand maken die je wilt gebruiken. De app maakt er dan een nieuw bestand met operatorinstellingen van, die je via iTunes op je iPhone kunt installeren.

Reboot de iPhone en een paar seconden later is het operatorlogo aangepast. Niet alle operators worden ondersteund, maar staat ‘ie wel in het lijstje dan kun je CarrierEditor gebruiken, ongeacht welk type iPhone je hebt. De iPhone 5 wordt ook ondersteund. De gratis tool wordt beschikbaar gesteld door iOS-ontwikkelaars uhelios and Pix3lDemon.den en er zijn geen plannen om ook een Windows-versie te maken.

Nog wat tips:

  • Je gebruikt de herstelfunctie in iTunes om het ipcc-bestand te installeren, maar je herstelt er niet je iPhone mee.
  • CarrierEditor zet het originele ipcc-bestand op je desktop, samen met de nieuwe. Je kunt dus altijd terug.
  • En: je gebruikt de tool uiteraard op eigen risico.

Tipgever: Bastiaan

Er is nu ook een versie voor Windows: CarrierEditor wijzigt het operatorlogo van je iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2013, 21:39
Categorie iOS
Onderwerp provider

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.