iPhone-infraroodsensor IR-Blue haalt 120.000 dollar op via Kickstarter

De IR-Blue infraroodcamera voor de iPhone heeft via Kickstarter 120.000 dollar ingezameld. Je kunt nog steeds doneren om in aanmerking te komen.

IR-BlueIn september schreven we nog over Andy Rawson, die met wat geknutsel een infraroodcamera voor de iPhone had gemaakt. Twee weken terug stapte Rawson naar Kickstarter om het accessoire aan geïnteresseerden te verkopen, een project waarmee hij inmiddels 120.000 dollar heeft ingezameld. Dat is flink wat meer dan de 20.000 dollar die hij op het oog had. Met nog twee weken te gaan, kun je nog steeds een donatie achterlaten om in aanmerking voor een IR-Blue infraroodcamera.

De IR-Blue kan op verschillende punten warmte meten via de camera van je iPhone, zodat je bijvoorbeeld kunt zien waar er warmte langs het raam naar buiten lekt of hoe warm een bepaald oppervlak eigenlijk is. Het Kickstarter-project voor de infraroodsensor zit wel bijzonder in elkaar: je kunt twee varianten bestellen die qua onderdelen gelijk zijn, maar bij de goedkoopste variant moet je de sensor zelf in elkaar zetten. Voor 157 dollar (inclusief verzendkosten) krijg je alle materialen om een IR-Blue te bouwen. Doneer je 30 dollar meer, dan heeft Rawson het accessoire voor je in elkaar gezet. Heb je veel vertrouwen in je bouwkunsten, dan kun je voor 17 dollar zelfs alleen de gebruikte printplaat bestellen.

Je moet na je donatie nog wel even wachten totdat de IR-Blue op de deurmat valt. Het project moet eerst zijn deadline bereiken zodat Rawson zijn geld krijgt, waarna hij aan de slag kan. Daarnaast zegt de knutselaar te rekenen op een levertijd in mei of juni 2013.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2012, 15:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen infrarood, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.