Cardlost, digitale iPhone-portemonnee voor al je passen

Eenmaal je portemonnee kwijt is het vaak lastig om alle nummers van instanties bij elkaar te zoeken om je passen te blokkeren. Cardlost verzorgt een digitale portemonnee waar je al jouw passen op kunt slaan.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Cardlost digitale portemonnee op je iPhoneHet is weer vakantie, een tijd dat veel mensen naar verre landen afreizen of gezellig in Nederland blijven en enkele dagen pakken om bij te komen. Natuurlijk gebeurt het wel eens dat je je portemonnee kwijtraakt. Wat doe je dan? Je moet dan zo snel mogelijk allerlei passen blokkeren, maar weet nooit welke nummer je moet bellen en wat al je pasnummers zijn. De Nederlandse app Cardlost biedt je met de iPhone-applicatie een digitale portemonnee om al je passen op te slaan in de applicatie zodat je in tijd van nood deze kunt raadplegen. Een portemonne die je niet kwijt kunt raken zolang je je iPhone nog hebt.


De iPhone-applicatie verzorgt naast het opslaan van nummers van passen ook extra informatie bij elke verschillende kaartmogelijkheid. Zo worden bij banken de website en belangrijke telefoonnummers weergegeven. Op deze manier heb je het telefoonnummer van je bank snel bij de hand om je pas te blokkeren. De applicatie ondersteunt op dit moment bankpassen, creditcards, winkelpassen, bibliotheekpassen, tankpassen, simkaarten, videotheekpassen, identiteitsbewijzen, vervoersbewijzen en enkele diversen zoals de Cultureel Jongeren Paspoort.

Om ervoor te zorgen dat niet iedereen toegang heeft tot deze gegevens biedt de iPhone-applicatie de mogelijkheid om je gegevens te beveiligen met een wachtwoord. Op dit moment ondersteunt de applicatie maar één pas per soort. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld maar één Rabobank-pas kan registreren.

Om toch even snel in te gaan op een eerste indruk van de applicatie zonder een complete review te geven: een klein probleem met gebruiksvriendelijkheid is dat er invulvelden worden getoond, maar als je daarop tapt gebeurt er niets. Je moet eerst op Edit klikken. Hier zou een extra tap voorkomen kunnen worden. Een heel gave toevoeging die hopelijk ooit het daglicht gaat zien, is dat we één app hebben waarin alle punten, zegels, Freebees, Rocks en wat al niet meer in opgeslagen worden. Automatisch. Heb jij zelf nog suggesties voor de app? Laat ze weten in de reacties.

Downloaden: Cardlost (€ 0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2010, 21:44
Categorie Providers
Onderwerpen mobiel bankieren, portemonnee, verlies
25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.