iPad-jailbreak eenvoudig via de browser met JailbreakMe.com

Jailbreak voor iPad: simpeler kunnen ze het niet maken. Via jailbreakme.com kun je elke iPhone, iPod Touch en iPad op een recente firmwareversie direct op je toestel jailbreaken.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Jailbreakme.com op de iPadVannacht heeft @comex de meest eenvoudige jailbreak in tijden uitgebracht op Jailbreakme.com voor de iPad op iOS 3.2 en 3.2.1 en elke iPhone en iPod touch op iOS 3.1.2, 3.1.3, 4.0 en 4.0.1. Je kunt bij de nieuwe methode direct op je iPad naar jailbreakme.com gaan om deze te jailbreaken zonder verdere tussenkomst van een computer. Het jailbreaken van je iPad houdt letterlijk niet meer in dan Slide to Jailbreak. Het gaat net zoals eerder bij Spirit om een zogenaamde untethered userland-jailbreak. Dit wil zeggen dat het niet nodig is om voordat je de jailbreak uitvoert te herstellen en dat de jailbreak ook behouden blijft na een reboot. Helaas zijn er momenteel soms nog problemen bij de combinatie van de iPad op firmware 3.2.1 met jailbreakme.com.

Het gebruik van jailbreakme.com

De website jailbreakme.com werd eerder al gebruikt om de originele iPhone via Mobile Safari te jailbreaken ten tijde van firmware 1.1.1. Als je na Slide to Jailbreak alleen de achtergrond blijft zien, betekent dit waarschijnlijk dat er een probleem is met de verbinding met de server. Je kunt in dat geval het beste een reboot uitvoeren en het opnieuw proberen. Op dit moment is er verder een probleem bekend bij het gebruik van jailbreakme.com in combinatie met de iPad op firmware 3.2.1. Het lijkt erop dat de iPad op firmware 3.2.1 bij sommige gebruikers reboot als ze jailbreakme.com proberen te gebruiken. Comex meent het probleem inmiddels in de meest recente update van de site op te hebben gelost.

Comex heeft laten weten dat als de website jailbreakme.com nog problemen ondervindt je de website jailbreakme.modmyi.com kunt proberen.
De methode waarvan deze jailbreak gebruik maakt, zal in de volgende firmware-update door Apple onmogelijk gemaakt worden. Daarnaast signeert Apple altijd alleen de laatste firmware, om te voorkomen dat je met een eerdere firmware (die te jailbreaken is) je toestel herstelt. Om ervoor te zorgen dat je in de toekomst kunt blijven jailbreaken is het daarom belangrijk de voor jouw toestel unieke handtekening van Apple voor firmware 3.2.1 op te slaan. Je kunt dit via Cydia doen, of met behulp van TinyUmbrella op Windows, Mac OS X en Linux. Meer informatie hierover vind je in dit overzicht per toestel.
Mocht je nog tegen andere problemen aanlopen, dan kun je dit in combinatie met de panic logs naar comexk@gmail.com sturen. Je kunt de genoemde logs na een harde reset en synchroniseren met iTunes vinden in de directory CrashReporter/MobileDevice/[naam van de iPhone]/Panic (Windows) of ~/Library/Logs/CrashReporter/MobileDevice/ (Mac OS X).

Discussie over deze jailbreakmethode kan via ons forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2010, 13:52
Categorie Jailbreak
Onderwerpen comex, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.