Cannes Project werkt aan VoIP voor iPhone

Het zogenaamde Cannes Project zou een platorm voor mobiele breedbandapparaten moeten opleveren, waarmee je gratis kunt bellen. Het bedrijf achter het Cannes Project heeft nu ook de iPhone toegevoegd aan de lijst van ondersteunde apparaten.

ICTInnovative Communications Technologies, Inc. (ICT) heeft in een persbericht aangekondigd dat ze de iPhone gaan toevoegen aan het Cannes Project. De iPhone krijgt daarmee VoIP-mogelijkheden à la Skype of Ventrilo. Het platform stelt iPhone-gebruikers in staat om spraak en data tussen apparaten met mobiel breedband uit te wissele. Je hebt er geen gsm-verbinding voor nodig maar hebt overal toegang waar je Wi-Fi hebt. WiMAX mag ook, maar dat ondersteunt de iPhone nog niet. Het Cannes Project is bedoeld als browseronafhankelijk platform maar bij de iPhone zal het bedrijf rekening houden met Apple’s eis om de iPhone Safari-browser te gebruiken.

Een proof-of-concept of een beta-applicatie zou al relatief snel beschikbaar kunnen zijn, zegt Joel Edwards, directeur Business Development bij Innovative Communication Technologies. Verdere functionaliteit kan daarna volgen. De timing is wat dat betreft perfect: iedereen praat (nog steeds) over de iPhone en voor de gebruikers kan het aardige kostenbesparingen opleveren. De ICT Product Development Group is van plan om het geïntegreerde spraak/dataplatform gratis geschikt te maken voor elk mobiel breedbandapparaat en elke desktopcomputer. Aan het Cannes Project is onlangs ook Android toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2007, 20:54
Categorie Apps
Onderwerpen skype, voip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.