Canadese mobiele operators verlagen prijzen wegens iPhone

Mobiele operators Bell en Telus hebben de afgelopen maanden flinke prijsverlagingen doorgevoerd, om voorbereid te zijn op de komst van de iPhone. Die prijsverlaging was ook wel nodig: in Canada gelden extreem hoge tarieven voor mobiel internet.

HTC Touch BellConcurrenten van de Canadese mobiele operator Rogers Wireless hebben alvast een flinke prijsdaling doorgevoerd, nog voordat de iPhone daadwerkelijk verkrijgbaar is in Canada. Dat beweert een nieuw rapport van analistenbureau Seaboard Group. Die prijsverlaging was ook wel nodig, want in Canada werden extreem hoge prijzen voor dataverkeer gerekend. Waar gebruikers eerst nog meer dan $2.250 moesten betalen bij Telus, betaalden ze afgelopen zomer voor dezelfde hoeveelheid dataverkeer nog ‘maar’ $375. En in november is die prijs verder gedaald naar $100.

Telus en Bell zijn in Canada beide kansloos wat de iPhone betreft. Ze beheren beide een CDMA-netwerk, terwijl de iPhone alleen geschikt is voor het GSM-netwerk van Rogers Wireless. Volgens de financieel analisten van Seaboard zijn de prijsverlagingen gedaan om klanten te lokken voordat de iPhone in Canada wordt gelanceerd. Afgelopen week introduceerde Bell een onbeperkte e-mail- en internetbundel voor de HTC Touch voor maar $7 per maand.

Rogers is een van de duurste aanbieders voor mobiel internet en zal minder geneigd zijn om de tarieven te laten zakken: 1GB aan dataverkeer kost nog steeds rond de $1.500. Vergelijk je de iPhone-abonnementen van de Amerikaanse mobiele operator AT&T, dan betaal je daarvoor $60 per maand in de VS, terwijl je voor een vergelijkbaar abonnement met minder functionaliteit $300 bij Rogers kwijt bent.

Een gelekte flyer van Rogers wekt het vermoeden dat de iPhone vanaf januari 2008 in Canada verkrijgbaar is via Rogers, maar officiële aankondigingen zijn nog niet gedaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2007, 8:05
Categorie iDevices
Onderwerp abonnementen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.