Broadway box: televisie kijken op de iPad

Je eigen televisie kijken op de iPad over de hele wereld, dat kan met de aankomende Broadway box van Hauppage Digital. Het apparaat transformeert de kabel of satelliet tot een iPad-gereed signaal.

Broadway box voor de iPadMet een aansluiting op de kabel, een Wi-Fi verbinding en de nieuwe Broadway box van ontwikkelaar Hauppage Digital is het dadelijk mogelijk om live televisie te kijken op de iPad. Dat kan aan de hand van de lokale Wi-Fi verbinding of op afstand via een webbrowser. De Broadway box verbindt de bestaande kabel- of satellietverbinding met de router. Gebruikers kunnen vervolgens naar de website distan.tv gaan om de digitale of analoge kanalen te bekijken. De zenders zijn vanuit het apparaat al iPad-geschikt gemaakt.


De Broadway box is op afstand te bedienen. Activiteiten als van zender wisselen en live-televisie pauzeren doe je gewoon vanaf de iPad. Een optie die lijkt te vervallen, is ondertussen door blijven kijken naar de televisie. Het is dus niet zo dat een kabel die aan dit apparaat wordt gehangen, opeens twee kanalen uitzendt; een voor de televisie in de kamer en een voor de iPad van zoonlief boven. Nee, het product van Hauppage krijgt het signaal binnen en stuurt het naar een internetadres waarop het is te bekijken vanaf een iPad, iPhone, iPod touch, Android-telefoon, Mac of Windows-computer. Voor de mobiele apparaten van Apple wordt de zender omgezet naar het snelle H.264-formaat; andere apparaten krijgen een Flash-stream aangeboden.

De eigenschappen van de Broadway box zijn niet uniek. SlingPlayer biedt een dergelijke functionaliteit ook al voor de iPad en iPhone, maar daarvoor mag je flink in de buidel tasten als je de applicatie wilt downloaden die de tv-beelden opvraagt. Bij dit nieuwe product open je dus gewoon een internetadres; er komt (vooralsnog) geen applicatie aan te pas. Nog een andere optie om televisie op de iPad te bekijken is de Tizi tv-hotspot.

Hauppage Digital gaat de Broadway box verkopen voor 199 dollar (139 euro) op haar website, zonder verzendkosten. Het apparaat wordt leverbaar vanaf eind juli of begin augustus.

Via Electronista

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.