Broadway box maakt een televisie van de iPhone

Met behulp van de Broadway box is het dadelijk mogelijk om je eigen televisie te bekijken op de iPhone en iPod touch. Dat kan via een Wi-Fi verbinding waar ook ter wereld.

Broadway box voor de iPadEr komt een nieuwe manier om binnenkort televisie te kijken op de iPhone en iPod touch. Aan de hand van een snelle Wi-Fi-verbinding waar ook ter wereld kan je de beelden vanaf je eigen kabel of satelliet tappen en op de iPhone uitzenden. De benodigdheden? Een aansluiting op de kabel of satelliet, een Wi-Fi-verbinding en de nieuwe Broadway box van ontwikkelaar Hauppage Digital. Die fungeert als router en stuurt het televisiesignaal rechtstreeks door naar een internetverbinding. Log in op de website distan.tv en je kan live je eigen televisie kijken op de iPhone.


De Broadway box is op afstand te bedienen. Dingen als van zender wisselen en live-televisie pauzeren kunnen gewoon met de iPhone. Een optie die lijkt te vervallen, is ondertussen door blijven kijken naar de televisie. Het is dus niet zo dat een kabel die aan dit apparaat wordt gehangen, opeens twee kanalen uitzendt; een voor de televisie in de kamer en een voor de iPad van zoonlief boven. Nee, het product van Hauppage krijgt het signaal binnen en stuurt het naar een internetadres waarop het is te bekijken vanaf een iPhone, iPod touch, iPad, Android-telefoon, Mac of Windows-computer. Voor de mobiele apparaten van Apple wordt de zender omgezet naar het snelle H.264-formaat; andere apparaten krijgen een Flash-stream aangeboden.

Hauppage Digital gaat de Broadway box verkopen voor 199 dollar (139 euro) op haar website, zonder verzendkosten. Het apparaat wordt leverbaar vanaf eind juli of begin augustus.

De eigenschappen van de Broadway box zijn niet uniek. SlingPlayer biedt een dergelijke functionaliteit ook al voor de iPhone en iPad, maar daarvoor mag je flink in de buidel tasten als je de applicatie wilt downloaden die de tv-beelden opvraagt. Bij dit nieuwe product open je dus gewoon een internetadres; er komt (vooralsnog) geen applicatie aan te pas. Nog een andere optie om televisie op de iPad te bekijken is de Equinox TV-hotspot tizi.

Via Electronista

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.