SlingPlayer voor iPhone krijgt videostreams in hoge kwaliteit

SlingPlayer Mobile heeft een update gekregen, met High Quality (HQ) videostreams, een nieuwe programmagids en beter compatibiliteit met SlingBox-apparaten.

slingplayer-nederlandSlingPlayer voor iPhone heeft een update naar 2.0 gekregen. De nieuwe versie levert streaming video in hogere kwaliteit en een nieuwe programmagids. Om in High Quality (HQ) je televisieprogramma’s te kunnen bekijken heb je een Wi-Fi-internetverbinding van tenminste 800 kbps nodig tussen je Slingbox en de iPhone. Bij gebruik van 3G is minimaal 500 kbps nodig. Heb je onvoldoende bandbreedte, dan kun je nog steeds naar je tv-programma’s thuis krijgen, door voor SQ (Standard Quality) te kiezen.


Met apps of websites kun je testen hoe snel je verbinding is, bijvoorbeeld met de gratis Speedtest iPhone-app. De bandbreedte die SlingPlayer beschikbaar heeft is afhankelijk van je upload- of downloadsnelheid. Je kunt dit ook controleren binnen de app zelf, door op de SQ-knop te drukken en naar Options te gaan. Je ziet dan linksboven de huidige bandbreedte.

Voor gebruikers van een Slingbox Classic, Tuner, AV en PRO is er ook nieuws. Zij kunnen hun tv-programma’s en video’s streamen, maar hebben geen HQ-kwaliteit beschikbaar. Met een Slingbox SOLO of PRO-HD moet je de firmware van het apparaat upgraden naar de nieuwste versie. Op setup.slingbox.com vind je de instructies.

Downloaden: SlingPlayer Mobile (€23,99)

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.