iPhone gehackt in Israel – maar wat is het nieuws?

Een drietal Israelische computeringenieurs is erin geslaagd om een iPhone te hacken voor het Israelische mobiele netwerk. Ze hebben daarbij een methode gebruikt die door iedereen kan worden toegepast. Maar wat is het nieuws?

HebrewSommige verslaggevers zijn wel heel makkelijk onder de indruk te brengen. Een berichtje op een Italiaanse website maakt melding van het feit dat drie Israelische computeringenieurs (let wel: geen gewone burgers!) erin geslaagd zijn om een iPhone te hacken, waardoor deze op het Israelische mobiele netwerk te gebruiken is. Nu kan het zo zijn dat Israel vanwege paranoia-overwegingen de mobiele netwerken extreem heeft beveiligd, waardoor het daadwerkelijk een prestatie is om de iPhone werkend te krijgen.

Maar wij hebben de indruk dat deze drie bollebozen, die in een moeite ook nog even een Hebreeuwse interface voor de iPhone hebben gemaakt, gewoon de gangbare hackmethoden hebben toegepast. En een Hebreeuwse interface is ook niets nieuws: Gizmodo liet er in augustus al eentje zien! Ze hebben daar zelfs al een eigen iPhone-fansite met actueel nieuws.

De drie zijn nog niet in staat om te zeggen welke methode ze hebben gebruikt, maar wilden wel kwijt dat bijna iedereen ertoe in staat is. Jaja, niks nieuws dus. We beloven plechtig dat dit de laatste keer is dat we aandacht besteden aan zo’n dom nieuwtje.

Misschien is het nog wel leuk om te weten dat de originele iPhone – je weet wel, die van Cisco – oorspronkelijk in Israel is ontwikkeld oor het bedrijf InfoGear.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2007, 20:36
Categorie Achtergrond
Onderwerp israel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.