Brits tv-netwerk waarschuwt Apple voor gebruik van de naam iTV

Televisienetwerk ITV heeft Apple gewaarschuwd dat ze de naam iTV niet mogen gebruiken. In 2006 kondigde Apple al eens de iTV aan, maar koos uiteindelijk voor de naam Apple TV. Nu staat iTV opnieuw op de lijst als waarschijnlijke naam voor een Apple HDTV.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

itv apple tvRecent wordt er veel gesproken over een Apple HDTV, waarbij de naam iTV regelmatig opduikt. Niemand weet hoe het apparaat gaat heten, maar iTV zou een goede kanshebber kunnen zijn. Het is makkelijk te onderscheiden van Apple TV (het kleine zwarte settopbox-kastje) en het past ook in Apple’s gewoonte om productnamen met een i te laten beginnen. Diverse analisten zeggen at Apple inderdaad van plan is om de naam iTV te gebruiken voor de nieuwe tv.

Maar Apple zal dan wel een probleem moeten oplossen met één van de grootste Britse televisienetwerken, ITV. Die maakt al ruim 50 jaar gebruik van de naam. ITV zou Apple nu een brief hebben geschreven, om nog eens te benadrukken dat de naam niet gebruikt mag worden.

Update: ITV ontkent een brief naar Apple te hebben gestuurd. Het bericht, dat aanvankelijk op de Britse krantensite The Telegraph verscheen, zou “pure speculatie” zijn, aldus een woordvoerder van de tv-zender.

Steve Jobs kondigde in 2006 al eens de iTV aan, tijdens een sneak preview aan het einde van zijn presentatie. Het product zou uiteindelijk op de markt komen als Apple TV. In 2010 zou topman Adam Crozier van ITV nog eens met Apple hebben gesproken over de naam van een toekomstige televisie. Die gesprekken zouden erin hebben geresulteerd dat Apple de naam iTV niet zou gebruiken, tenminste niet in het Verenigd Koninkrijk.

Hieronder is in een kort fragment te zien hoe Apple de iTV eerder aankondigde:

Wie een langere aankondiging met een meer stabiele camera wil zien: hieronder is na 2:30 minuten de aankondiging van de iTV te zien, met de aanduiding dat het nog maar om een codenaam gaat. Voor de Steve Jobs-fans is er ook nog iets aparts te zien: Steve draagt geen coltrui, maar een zwart overhemd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2012, 17:45
Categorie iDevices
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.