Braziliaans bedrijf verkoopt eigen ‘iPhone’

Het Brazilliaanse IGB Electronista SA heeft een Android-telefoon met de naam 'IPHONE' gepresenteerd. Het bedrijf zegt het benodigde handelsmerk te bezitten.

IPHONE Neo OneHet Brazilliaanse IGB Electronista SA heeft een nieuwe Android-smartphone met de naam ‘IPHONE’ geïntroduceerd. De naam van de telefoon doet vermoeden dat het bedrijf in de problemen komt met Apple, maar het tegendeel zou wel eens waar kunnen zijn: IGB Electronista zou namelijk het Braziliaanse handelsmerk op de naam in handen hebben sinds 2000. Of dit ook het geval is, moet nog blijken.

De IPHONE Neo One is een Android-telefoon die verder niet heel veel van de iPhone weg lijkt te hebben. Op de voorkant vind je de gebruikelijke zwarte bezel en afgeronde hoeken, maar in plaats van een homeknop heb je vier touchknoppen onder het scherm. De frontcamera zit ook op een andere locatie en van achter verschilt het ontwerp helemaal van de iPhone.

IGB Electronista heeft naast de aankondiging van de nieuwe smartphone nog niks gezegd over mogelijke juridische geschillen met Apple. In China bestond eerder dit jaar een soortgelijke situatie met het bedrijf Proview, dat het handelsmerk ‘iPad’ zei te bezitten. Dit leidde ertoe dat Apple uiteindelijk moest schikken voor een bedrag van 60 miljoen dollar tijdens een schikking. Hoewel IGB Electronista zeker is van het handelsmerk, schrijft The Verge dat Apple deze in 2006 gewoon in Brazillë wist te bemachtigen. IGB zou hebben geprobeerd hetzelfde te doen, maar zou hier niet in zijn geslaagd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2012, 11:33
Categorie Achtergrond
Onderwerp handelsmerk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.